Istražni zatvor za 31-godišnjeg provalnika iz Pule

Istražni zatvor za 31-godišnjeg provalnika iz Pule-129329

POLICIJA TRAGA ZA DRUGOOSUMNJIČENIM
Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 5. kolovoza 2022., nakon što je Policijska postaja Pula podnijela kaznenu prijavu, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela protiv imovine, i to tri kaznena djela teškom krađom, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak, zajedno s još jednom osobom, 3. kolovoza 2022. u Puli, iz apartmana u kojemu su spavali njemački državljani, uzeo i za sebe zadržao novac i druge vrijedne predmete. Osnovano se sumnja da su istoga dana, nasilno otvorili prozor obiteljske kuće u Puli i iz nje uzeli te za sebe zadržali novac i druge vrijedne predmete, kao i da je istoga dana, nasilno otvorio balkonska vrata druge obiteljske kuće u Puli iz koje je uzeo i za sebe zadržao novac i druge vrijedne predmete. 

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak 2. kolovoza 2022. u Puli, zajedno s još jednom osobom, preskočio zid visine dvjesto centimetara i nasilno otvorili vrata obiteljske kuće te je iz nje uzeo i za sebe zadržao novac i druge vrijedne predmete. Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 31-godišnjak, zajedno s još jednom osobom, 23. svibnja 2022. nasilno otvorio balkonska vrata apartmana u Puli i iz njega uzeo te za sebe zadržao prijenosno računalo.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 5. kolovoza 2022. okrivljenom 31-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.