Istra Outdoor experience team predstavio turističku ponudu Barbanštine i Istru

Istra Outdoor experience team predstavio turističku ponudu Barbanštine i Istru-95545

USPJEŠNO ZAVRŠEN MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA PLACE2GO
U Areni Zagreb u petak je službeno otvoren međunarodni sajam turizma Place2go koji se održavao ovog vikenda od 15. do 17. ožujka. Prvi dan sajma, petak do poslijepodnevnih sati, bio je namijenjen ljudima iz poslovnog svijeta i turističkim profesionalcima, za koje je organiziran i B2B dan, nakon čega je sajam otvoren za javnost. Prvi dan sajma Istra Outdoor Experience štand posjetili su Ministar Gari Cappelli, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, Pročelnica upravnog odjela za turizam istarske županije Nada Prodan Mraković, Ticiana Trošt Kožljan iz HGK, zatim Goran Franinović iz Turističke zajednice istarske županije, Dalibor Paus iz turističke zajednice Općine Barban, a kasnije i mnogi drugi posjetitelji.

Istra Outdoor experience team već niz godina sudjeluje na sajmu Place2Go predstavljajući turističku ponudu Barbanštine i Istru. Ove godine zasigurno su ostali vrlo zapaženi jer je njihov team imao najveći izložbeni prostor u Areni Zagreb na preko sto kvadrata. Sa svojim proizvodima i programima, Istra Outdoor Experience predstavlja tim ljudi čija je ideja bila okupiti najbolje i najrazličitije turističke proizvode, sadržaje i usluge u posebno kreiran turistički paket koji zadovoljava zahtjeve gosta. Dakle, iza bogate ponude aktivnog odmora, smještaja u kućama za odmor i kampu u domaćinstvu, eno i gastro ponude, ujedinjeni pod imenom Istra Outdoor Experience team jesu Istra Adventure, Glavani park, Ranch Barba Tone, Pedal Istra, Konoba Vorichi, turistička agencija Travel Istria, Camp Dvor i TZ Barban sa Centrom za posjetitelje koji od ove godine čini još jedan dodatni sadržaj za goste Barbanštine.

U petak, na dan otvaranja, pripremljen je domjenak namijenjen svim posjetiteljima, postojećim i budućim partnerima Istra Outdoor Experience teama na kojem su mogli kušati različite istarske delicije, odnosno istarske proizvode od njihovih sponzora OPG Marko Radola, OPG Filipović, Vina Baćac, pršutarna Jelenić, mljekara Latus, AZRRI. Za glazbeni dio programa na štandu Istra Outdoor Experience-a bila je zadužena Grupa Paljarica s autohtonim istarskim melodijama. Ovim putem se Istra Outdoor Experience team još jednom zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće predočiti sve čari koje nude Istra i Barbanština.

Možemo se složiti da je Barbanština postala prepoznata kao 'adventure capital of Croatia', odnosno postala je sinonim za kvalitetan aktivan odmor. Sezonalnost kod takve vrste turizma u Istri se gotovo i ne osjeti jer sezona traje 10 mjeseci, što znači da prve grupe dolaze već krajem veljače, i traje sve do prosinca. Barban i Barbanština predstavljaju sve ono najbolje što Istra može ponuditi, a to su vrlo brzo shvatili i iskoristili ovi udruženi poduzetnici pod nazivom Istra Outdoor Experience, koji su ujedno i veliki entuzijasti i zaljubljenici u svoje profesije. Zaključili su da zajedničkim nastupanjima i objedinjenim programima mogu napraviti nešto veliko i kvalitetno, te na taj način ostati zamijećeni na tržištu pored ostalih velikih turističkih mjesta koji su već odavno poznata.

Iz Istra Outdoor Experience team-a složili su se kako je ovo sajam koji njima upravo treba, odnosno usmjeren ka njihovoj ciljanoj publici, te su i ove godine vrlo zadovoljni s odazivom posjetitelja, a sigurno se mogu pohvaliti i nekim novim dogovorenim poslom. Preostala dva dana sajam je bio otvoren za širu publiku koja je osim informativnih brošura i ponuda putovanja mogla poslušati i zanimljiva predavanja i panele.

Svaki posjetitelj koji je posjetio ADVENTURE PARK Istra Outdoor Experience team-a u Areni Zagreb mogao je iz prve ruke dobiti sve potrebne informacije potrebne za planiranje različitih aktivnosti u Istri, porazgovarati s vlasnicima i dogovoriti suradnju. Način na koji prezentiraju svoje poslove i pričaju svoju priču nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, pa tako ni posjetitelje koji su s njihovog štanda sigurno otišli s osmijehom na licu.
(Rex)