Istra Outdoor Experience team na međunarodnom sajmu turizma ‘‘Place2Go’’

Istra Outdoor Experience team na međunarodnom sajmu turizma ‘‘Place2Go’’-95392

SAJAM SE ODRŽAVA OD 15. DO 17. OŽUJKA U ZAGREBU
Danas je u Centru za posjetitelje Barban održana konferencija za medije čija je tema bila sudjelovanje Istra Outdoor Experience team-a na međunarodnom sajmu turizma Place2Go koji će se održati u Zagrebu od 15. do 17.03.2019.

Sudionici konferencije bili su predstavnici Istra Outdoor Experience team-a, odnosno Mladen Draguzet – Istra Adventure, Nevenko Bulić – Glavani park, Zoran Uravić – Ranch Barba Tone, Tamara Ljubić – Konoba Vorichi, Kristina Peršić – Travel Istria, Toni Uravić – Camp Dvor, zatim pročelnica upravnog odjela za turizam istarske županije – Nada Prodan Mraković, Ticiana Trošt Kožljan – HGK – ŽKP, te predsjednik TZ-a Barban – Dalibor Paus.

Istra Outdoor experience team već niz godina sudjeluje na sajmu Place2Go predstavljajući turističku ponudu Barbanštine i Istru. Ove godine, bit će to posebno izdanje na stotinjak kvadrata izložbenog prostora ujedno najveći izložbeni prostor u Areni Zagreb, a zasigurno i najupečatljiviji. Sa svojim proizvodima i programima, Istra Outdoor Experience predstavlja tim ljudi čija je ideja bila okupiti najbolje i najrazličitije turističke proizvode, sadržaje i usluge u posebno kreiran turistički paket koji zadovoljava zahtjeve gosta. Dakle, iza bogate ponude aktivnog odmora, smještaja u kućama za odmor i kampu u domaćinstvu, eno i gastro ponude, ujedinjeni pod imenom Istra Outdoor Experience team jesu Istra Adventure, Glavani park, Ranch Barba Tone, Pedal Istra, Konoba Vorichi, turistička agencija Travel Istra, Camp Dvor i TZ Barban. Na sajmu će biti predstavljen i novootvoreni Centar za posjetitelje Barban koji od ove godine čini još jedan dodatni sadržaj za goste Barbanštine.

Na samom otvaranju u petak, 15.03., točno u podne biti će pripremljen domjenak namijenjen svim posjetiteljima, postojećim i budućim partnerima Istra Outdoor Experience teama na kojem će se moći kušati istarske delicije, te na kojem će biti predstavljeni istarski proizvodi na način kako to dožive gosti korisnici Istra Outdoor Experience usluga.

Kako je nastalo neformalno udruženje, ISTRA OUTDOOR EXPERIENCE, ispričao je Mladen Draguzet iz ISTRA ADVENTURE-a.

''Istra outdoor experience je neformalna udruga poduzetnika sa područja Barbanštine koja se okupila pred nekoliko godina i odmah u startu dogovorila način i koncepciju kako će funkcionirat i zajednički se promovirati u javnosti sa jasnim ciljem.  Obzirom da je do 2006. godine naša Općina bila turistički praktički nepoznata udružili smo se kako bismo zajedničkim snagama i promocijama pokazali tržištu da se kod nas može napraviti nešto vrhunski, drugačije, bolje i originalnije nego na nekim više razvijenim područjima.  Svi od nas smo u početku bili mali poduzetnici, ali veliki entuzijasti i zaljubljenici svatko u svoj dio profesije koji nudi i zaključili smo da jedino sa zajedničkim nastupanjima i objedinjenim programima možemo napravit nešto veliko i pravo i da budemo zamijećeni na tržištu pored ostalih velikih turističkih mjesta koji su odavno poznata u turizmu i za koje već znaju sve agencije.

Tako smo već 2011. godine napravili veliki iskorak i pozvali sve turističke agencije iz Hrvatske i Slovenije na besplatnu promociju naših zajedničkih aktivnosti pa smo tada 3 vikenda uzastopno prezentirali naše programe, smještajne kapacitete i gastro ponudu.

Kako nam se to pokazalo kao odlični potez jer su agencije ostale iznenađene našim krajevima koji su ih ostavili bez daha i kada su doživjeli prirodu na onaj pravi način kako do tada nisu bili naviknuti, naša zajednička priča počela je dobivati na značaju i nakon toga su nama agencije počele slati goste i velike grupe u naše krajeve. U to vrijeme nitko od nas nije baš imao kapacitete da može primati tako velike grupe, pa smo dogovorili zajedničke programe na način da velike grupe onda podijelimo na manje i da svatko radi sa jednom po grupom ali na način da onda grupe rotiramo po svim aktivnostima koje im se nude u našem kraju.  Grupe su sa time bile, a i dan danas su oduševljene upravo zbog te raznolikosti jer onda oni u jednom danu ili vikendu probaju puno toga i svatko nađe nakon toga aktivnost koja mu najviše odgovara, a da ni sam u biti nije bio svjestan da će mu se to sviđat dok nije probao.

Sada protekom godina ovo je udruženje postalo sve veće, jače i prepoznatljivije na tržištu i često nas se spominje u medijima kao jedini i pozitivni primjer kako bi trebali i drugi nastupati jer mi se držimo one parole: ZAJEDNO SMO JAČI.

Ne širimo se previše van svoje Općine osim prvih susjednih a to su Svetvinčenat, Žminj i Marčana sa kojima imamo odličnu suradnju i također nekoliko zajedničkih programa i projekata koje provodimo.

Trenutno se spremamo za jedno jače izlaganje na Sajmu Place2go u Zagrebu ovaj vikend od 15. – 17.03. gdje smo zakupili najveći štand od 110 m2 na kojemu ćemo u najboljem svijetlu predstaviti našu zajedničku ponudu, a od izlagača biti će prisutni: ISTRA ADVENTURE, KONOBA VORICHI, CAMP DVOR, RANČ BARBA TONE, GLAVANI PARK, TRAVEL ISTRIA, PEDALISTRA.

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete ovaj vikend u Zagrebu na sajmu i da se osobno uvjere u ovu našu zajedničku priču i garantiramo da će biti zadovoljni. Kao i na svakom sajmu tako i na ovom imamo nagradnu igru, pa sve što se prezentira na sajmu biti će i kao nagrada tako da izazova ne fali za posjetitelje.

Dođite u naš ADVENTURE PARK i otići ćete sa osmjehom na licu!“

(rex)