Istarski HDZ u Domu hrvatskih branitelja proslavio 33. godine postojanja

Istarski HDZ u Domu hrvatskih branitelja proslavio 33. godine postojanja-135250

POSJET PREMIJERA RH ISTARSKOJ ŽUPANIJI
Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je boravio u Istarskoj Županiji. Sastao se s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem i županom Istarske županije Borisom Miletićem. Na odvojenim sastancima razgovaralo se o nastavu dobre suradnje između Vlade i Istarske županije te realizaciji niza projekata u prometu, zdravstvu, poljoprivredi, kao i provedbi europskih projekata. 

Svečano je otvoren i Park Anne Frank na pulskoj Punti kojem su uz Plenkovića prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Nakon otvaranja parka i radnih sastanaka, premijer Andrej Plenković uputio se u pulski Dom hrvatskih branitelja na proslavu obilježavanja 33. godine postojanja istarskog HDZ-a. Čelnici HDZ-a i gosti okupili su se u Domu hrvatskih branitelja kako bi uz govore proslavili obljetnicu. Premijer je u sklopu posjete iskoristio priliku i dao podršku istarskom HDZ-u uz prigodni govor. Poručio je kako HDZ treba i dalje predvoditi Hrvatsku jer, kaže da 'ne vidi nikakvo alternativno rješenje koje bi nudilo građanima više od onoga što radimo mi'. 

"Čestitam na 33. godišnjici osnutka istarskog HDZ-a. Čvrsto pozicionirani kao stožerna stranka desnog centra postigli smo iskorak u VIII. izbornoj jedinici. Nastavljamo predano raditi za razvoj Istarske županije, koja će posebno osjetiti prednosti članstva u Schengenu i Eurozoni.", izjavio je Plenković.

Osim Andreja Plenkovića, uvaženim gostima obratili su se i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.  Prisutnima se obratila i domaćica obilježavanja, predsjednica pulskog HDZ-a, Irena Hrstić. Nakon predsjednice pulskog HDZ-a, govor je održao i Anton Kliman, predsjednik HDZ-a Istarske županije. 

(REX/Foto: E.Malagić)