“Istarska rapsodija” Brune Krajcara na 31. Kastafskom kulturnom letu

“Istarska rapsodija” Brune Krajcara na 31. Kastafskom kulturnom letu-129286

UTORAK, 9. KOLOVOZA, TRG LOKVINA, KASTAV, U 21 SAT
U utorak 9.kolovoza u sklopu programa ‘Ritam dvorišta’ na 31.Kastafskom kulturnom letu nastupit će vrsni, svestrani i uvaženi pulski glazbenik Bruno Krajcar.
 
Kraj prošle godine Bruno Krajcar je obilježio svojevrsnim povratkom klasici i hommageu Istri, njezinoj glazbenoj tradiciji, istarskoj ljestvici, Ivanu Matetiću Ronjgovu, u simbiozi tradicije i suvremenog glazbenog izričaja. Sve to objedinjeno je na albumu "Istrian instrumental rhapsody". Krajcar opisuje album kao niz kontrastnih skladbi različitih boja, raspoloženja i tonaliteta, objedinjenih jedinstvenim glazbenim zvukom istarske ljestvice. Iz srca Europe, čarobne ljepotice Istre, ovim je albumom, lišenim jezičnih barijera, želi približiti svijetu našu, još nedovoljno otkrivenu, glazbenu baštinu. Ovom je instrumentalnom kompilacijom želio podariti arhaičnost i istovremeno svježinu glazbene fuzije različitih žanrova s elementima heksatonske ljestvice koja je iznikla iz istarske netemperirane tradicijske pjesme.
 
Na 31.Kastafskom kulturnom letu, na trgu Lokvina 9.kolovoza od 21 sat, Bruno Krajcar će, uz svoj klavir, predstaviti “Istarsku rapsodiju” u okviru, već tradicionalnog, programa ‘Ritam dvorišta’, programa koji oživljava staru gradsku jezgru Kastva i poklanja kastavskoj publici vrhunske glazbene izvedbe uz neposredno druženje sa umjetnicima. Ulaz na koncert je slobodan.

(H.R.)