HNS kaznio Ercega s 2.500 eura radi komentiranja suđenja

HNS kaznio Ercega s 2.500 eura radi komentiranja suđenja-139625

KAŽNJENI KULEŠEVIĆ I TOMAS
Alan Klakočer, disciplinski sudac SuperSport HNL-a, donio je odluke o kaznama zbog neprimjerenog komentiranja sudačkih odluka za Antu Ercega, Ivicu Kuleševića i Stjepana Tomasa.

Kulešević i Tomas dobili su kaznu zbog komentiranja odluka nakon utakmice Osijeka i Dinama dok je Erceg kažnjen jer je javno kritizirao suđenje za Germanijak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je zato što je nakon utakmice 6. kola Istra 1961 - Rudeš javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 2.500,00 eura.

Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura.

Stjepan Tomas (Osijek, trener) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 1.500,00 eura".

(REX)