HIT predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” gostuje večeras u Poreču

HIT predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” gostuje večeras u Poreču-130840

KINO DVORANA POREČ (12. LISTOPADA U 20 SATI)
HIT Predstava "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere" gostuje u  Poreču, u srijedu, 12. listopada u 20 sati, u Kino dvorani POU Poreč. Ulaznice se kupuju na https://www.poup.hr/novosti/aktualnosti-i-dogadjanja/muskarci-su-s-marsa-zene-su-s-venere/. Ako ostane, ulaznice će se moći kupiti i prije predstave.

Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere jedna je od najdugovječnijih na zagrebačkom kazališnom repertoaru (od 2013. godine). Ovaj tekst igran je na mnogim svjetskim pozornicama, a uz francusku i nizozemsku, hrvatska produkcija jedna je od najuspješnijih. Da je publika zavoljela predstavu potvrđuje puno gledališta u Zagrebu (Scena Vidra) i na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, a ima gledatelja koji su je gledali i pet puta.

Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand upa s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo izvodi Roman Šušković-Stipanović uz pomoć off glasova žene (Darija Knez Rukavina) i muža (Boris Svrtan).

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere ima za cilj prije svega zabaviti i nasmijati publiku, a posljedično i poučiti i sve troje joj uspijeva u cijelosti.
Predstava je potaknula mnoge parove da u duhu predstave, šaleći se, komentiraju svoju vezu i što im se kod partnera sviđa, a što ih smeta. Mnoge je predstava potaknula da promijene svoje ponašanje na bolje i podignu kvalitetu života u braku ili vanbračnoj zajednici.
Preporuka je: Odvojite vrijeme, dođite u paru, poradite na svojoj vezi, jer vaša veza nema cijene.

O predstavi:

Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.

Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.

Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem „druge strane“. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.

Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće Vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.