Gradonačelnik Filip Zoričić primio europskog prvaka Massima Ivetu

Gradonačelnik Filip Zoričić primio europskog prvaka Massima Ivetu-129003

ATLETSKI KLUB SPEKTAR PROMIČE, POTIČE I UNAPREĐUJE SPORT ZA OSOBE S INVALIDITETOM
Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 28. srpnja 2022. godine primio je europskog prvaka s paraolimpijskih igara mladih Massima Ivetu, trenera Ivana Radešića i dopredsjednicu Atletskog kluba Spektar Jelenu Vuković.

Čestitam tebi, treneru i klubu na uspjehu. Znam koliko radite i trenirate svi u klubu. Imate svi sjajne uspjehe i rezultate. Jako sam ponosan na tebe. Budi i dalje dobar kao što jesi jer je onda „srce jače“ i sve se lakše izdrži“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Atletski klub Spektar može se pohvaliti velikim brojem natjecatelja. Među sportašima imaju europsku, svjetsku prvakinju, paraolimpijske medalje, puno državnih prvaka i rekorda.

Treniram četiri puta tjedno. Sad imam pauzu dva tjedna i nastavljam ponovno s treniranjem“, rekao je Massimo Iveta, učenik Ekonomske škole.

Na Europskim paraolimpijskim igrama mladih u Finskoj u juniorskoj konkurenciji osvojio je prva mjesta u bacanju kugle (5,72), diska (9,91) i koplja (10,69). Nastup na Europskim paraolimpijskim igrama mladih bilo je njegovo prvo veliko natjecanje, a zlatna medalja u bacanju koplja okrunila je njegov nastup.

Sljedeće natjecanje imamo drugi vikend u rujnu u Kopru, te nakon toga idemo 01. listopada na ekipno prvenstvo u Varaždinu“, najavila je dopredsjednica Atletskog kluba Spektar Jelena Vuković. Trener Ivan Radešić  pojasnio je da na natjecanje ide ekipa od 19 sportaša te da s pripremama kreću za nekoliko dana.

Atletski klub Spektar promiče, potiče i unapređuje atletski sport za osobe s invaliditetom, organizira i provodi sustavne treninge članova radi pripreme za natjecanja, sudjeluje u sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, te surađuje s drugim klubovima i sportskim organizacijama.

(H.R.)