Grad Rovinj osigurao novo vozilo za Društvo osoba s invaliditetom

Grad Rovinj osigurao novo vozilo za Društvo osoba s invaliditetom-115593

KOMBI JE PRILAGOĐEN ZA PRIJEVOZ OSOBA S INVALIDITETOM
S namjerom da unaprijedi rad lokalnog Društva osoba s invaliditetom te istom pomogne u proširenju usluga koje nudi svojim članovima, Grad Rovinj je donirao udruzi novo vozilo prilagođeno osobama s teškoćama u kretanju.

Primopredaji novog kombija, koja se održala jutros, prisustvovali su gradonačelnik Marko Paliaga, zamjenik gradonačelnika Marino Budicin i voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo, Dragan Poropat, te ispred udruge predsjednica Mirjana Kmačić Pellizzer, stručna suradnica Jelena Petranović i voditeljica aktivnosti Lara Venier, zajedno s ograničenim brojem članova u skladu s epidemiološkim mjerama.

Novo će vozilo udruzi pomoći kod odlaska na izlete i provođenja raznih aktivnosti, ali će također članovima koji nemaju prijevoz omogućiti svakodnevni dolazak u udrugu.
 
«Od vaših prvih koraka 1999. godine do danas ova je udruga izrasla u zasigurno jednu od najvažnijih u našem gradu. Svojim mnogobrojnim ali nadasve pozitivnim inicijativama svakodnevno nas nadahnjujete da u svojim životima unesemo više veselja, a svojim nas primjerom potičete da se više brinemo jedni o drugima te da si međusobno pomažemo. Posebice me ponosi to što ste uspjeli uspješno ostvarili i svoj prvi europski projekt. Dokazali ste da je ustrajnošću moguće sve postići, a ponajviše ste doprinijeli stvaranju inkluzivnog društva unutar naše zajednice kako kroz vlastite projekte tako i suradnji s ostalim udrugama i ustanovama, ali i s našom gradskom administracijom. Posljednji je primjer toga vaše sudjelovanje u postavljanju deset novih rampi za potrebe osoba s teškoćama u kretanju», - izjavio je tom prilikom gradonačelnik Marko Paliaga koji je zahvalio i volonterima na marljivom radu i podršci koju pružaju članovima.

Kombi vozilo čiju je otplatu osigurao Grad Rovinj je Mercedes Sprinter prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Vrijednost nabave je 40.850,00 eura a nabavljen je putem operativnog leasinga.

(rex)