Grad Pula dugogodišnji prijatelj bikera

PRIMANJE POVODOM MOTO MARATONA ''KRAJEVIMA NAŠIH PREDAKA''
Moto klub Veterani zajedno sa svojim gostima posjetili su Komunalnu palaču 24. srpnja na svojem proputovanju Hrvatskom, gdje ih je primio pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

   Cilj njihovog novog projekta, nazvanog Moto maraton „Krajevima naših predaka“, jest promicanje turizma te hrvatske prirodne i kulturno-povijesne baštine, a Moto klubu su se pridružili  i brojni gosti, uključujući skupinu bikera iz Australije, većinom hrvatskog porijekla. Njihov je plan prijeći  preko dvije tisuće kilometara u dva tjedna, a želja je organizatora provesti goste iz dijaspore cijelom Hrvatskom i dijelovima BiH u kojima živi hrvatsko  stanovništvo. Kao polazišnu točku ovog hvalevrijednog projekta izabrali su upravo našu županiju te su danas, uz Umag i Opatiju, odlučili posjetiti i grad Pulu.

   Pročelnik Aleksandar Matić poželio je bikerima srdačnu dobrodošlicu u Pulu, a nakon kratkog razgledavanja prostorija Komunalne palače ispričao im je i najzanimljivije crtice iz pulske povijesti. Pročelnik je spomenuo kako Pula ima dugu povijest njegovanja prijateljstva s bikerima, pa će se tako ove godine održati i jubilarni 20. moto susret „Biker Days“.  Također, izrazio je želju da pulski gosti promoviraju Pulu u svijetu kao grad koji njeguje bikersku kulturu te da ovakvi susreti postanu učestaliji. Predsjednik Moto kluba Veterani, gdin. Ratko Dragović, zaključio je kako postoje mnoge mogućnosti za buduću suradnju s Gradom, posebice u svrhu promocije turizma.

   Moto maraton „Krajevima naših predaka“ krenuo je danas iz Pule, a završit će 09. kolovoza na Maratonu lađa u Metkoviću.