Grad Labin spreman za špicu turističke sezone

Grad Labin spreman za špicu turističke sezone-146052

POJAČAN ODVOZ OTPADA I ČIŠĆENJA
Jutros je održan operativni sastanak na temu analize ulaska u špicu turističke sezone. Sastanak je vodio gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, a prisutni su bili direktorica turističke zajednice Labin-Rabac Astrid Glavičić i direktor trgovačkog društva „1. Maj d.o.o. Labin“ Dorijano Bažon. U prvih 6 mjeseci ove godine broj noćenja je na razini 97,5 % rezultata prošle turističke sezone na području Grada Labina. Rezultati za lipanj su lošiji od lanjskoga lipnja za 19 %, ali se očekuje bolja popunjenost u srpnju, kolovozu i rujnu. Nevezano od broja turista, zajednički je zaključak da kvaliteta destinacije mora biti i dalje na maksimalnom nivou što se tiče uređenosti, čistoće javnih površina, hortikulture.

Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci. Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačati će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže. Vodi se borba protiv ilegalnih kampera na Prohaski gdje su nedavno postavljene i tabele upozorenja o zabrani kampiranja, a svakodnevne su i kontrole komunalnih redara. Pri kraju je i farbanje ograde uzduž cijele ulice Slobode, a nastaviti će se farbanje ograda i po stepenicama koje spajaju ulicu Slobode sa Plominskom ulicom. Nastavlja se i sa obrezivanjem biljaka po javnim stepenicama po Rapcu. Na tri rabačke plaže montirane su kantice sa kartonskim pepeljarama za opuške i trajno će se nadopunjavati do kraja sezone.

Grad Labin pojačao je autobusne linije prema Rapcu u popodnevnim satima, kao i od početka mjeseca uveo trdicionalni besplatni bus za učenike iz Labina prema Rapcu i obrnuto. Gradonačelnik je zahvalio svim dionicima na zajedničkom trudu da kvalitativno sezonu odradimo čim bolje, a slijedeći sastanak je za 15-ak dana s ciljem analize povratnih informacija sa terena i riješavanja uočenih nedostataka.