Gost jubilarnog LUL-a je eminentni ukrajinski umjetnik Mikhail Reva

Gost jubilarnog LUL-a je eminentni ukrajinski umjetnik Mikhail Reva-129209

LUL - LABINSKI UZLET LIKOVNOSTI
Mikhail Reva ukrajinski je umjetnik, kipar, arhitekt, osnivač neprofitne organizacije REVA Foundation, suosnivač dobrotvorne organizacije "Buduschee", Rehabilitacijskog centra za djecu Boris Litvak i autor mnogobrojnih skulptura i umjetničkih djela. Od  ožujka zajedno sa suprugom, majkom i punicom boravi u Rapcu kod obitelji Poldrugovac koja ih je ponudila privremeni dom i pružila utočište nakon što je obitelj Reva izbjegla iz ratom zahvaćene Ukrajine.

S gospođom Milenom Poldrugovac koja ih je  primila,  dugogodišnji je prijatelj i veoma je zahvalan na pomoći koju im je pružila u ovakvim trenucima.

„Vjerujem i osjećam kako je teško razgovarati o stanju koje je trenutno u vašoj državi. Nadamo se svi zajedno da će razum prevladati i da će se zaustaviti ovi suludi sukobi koji zasigurno nikome ne koriste. Zahvaljujem i obitelji Poldrugovac koji pokazuju veliko srce i pravi su primjer kako se u nevolji lako prepoznaju pravi prijatelji. Želim istaknuti da smo počašćeni što će gospodin Reva biti naš gostujući umjetnik na ovogodišnjem jubilarnom 25. izdanju Labinskog uzleta likovnosti gdje će se u Gradskog galeriji predstaviti s par svojih radova.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić.

(DV)