Goalkeeper Camp “Cotić-Starčić”: Izola domaćin vrhunskog vratarskog kampa treću godinu zaredom

Goalkeeper Camp “Cotić-Starčić”: Izola domaćin vrhunskog vratarskog kampa treću godinu zaredom-141743

TRADICIJA
Izola je treću godinu zaredom – sada već prelazi u tradiciju – domaćin najvećem europskom kampu za vratare 'Cotić-Starčić'. U razdoblju od 13. do 17. prosinca, Izola je privukla pažnju brojnih vratar(a), roditelja i zaljubljenika u nogomet koji su pohodili gradski stadion kako bi prisustvovali ovom prestižnom događaju.

Ove godine, Goalkeeper Camp okupio je 30 vratare s područja cijele Slovenije, a prvi puta su sudjelovali i polaznici iz Italije. Zbog geografske blizine, pet vratare iz Istarskog područja također su imali priliku sudjelovati. Među sretnicima koji su ušli u kvotu polaznika bili su Ajdin Sprečo, Leon Čičak, Davide Tomičić, Raoul Bernich i Jan Sančanin.

Na čelu kampa su bili Aleksa Cotić, uz asistenciju Danijela Starčića, što je rezultiralo odabirom 30 polaznika. Sveukupno su održana 30 treninga, što svjedoči o predanosti i stručnosti organizatora. Iako je broj zainteresiranih bio velik, organizatori ističu da uvode maksimalne napore kako bi pružili vrhunsku obuku, a opcija dovođenja trenera sa strane nije nikada ni bila, niti će biti opcija.

Aleksandar Starčić je istaknuo umor, ali i zadovoljstvo odrađenim radom, naglašavajući sjajne mlade vratare u Sloveniji i podršku njihovih roditelja. Danijel Starčić je dodao da je tu kao podrška kolegama te uživa biti dio tima i učiti od najboljih.

Maestro za organizaciju, Romina Cotić, zahvalila se domaćinu Nogometnog kluba Izola na izvrsnom gostoprimstvu. Goalkeeper Camp kao gestu zahvalnosti donirao je rukavice svim vratarima kluba. Organizatori su izrazili ponos zbog pažnje i brige koju su dobili tijekom pet dana provedenih u Izoli te su najavili povratak i sljedeće godine.

Sada pred polaznicima slijedi tjedan odmora, nakon čega slijedi nastavak rada. Dajla će biti domaćin kampa s dva termina od 26. do 30. prosinca 2023. i od 2. do 6. siječnja 2024. godine, a očekuje se dolazak novih 70-ak vratare(a) s područja cijelog Balkana. Staff Goalkeeper Campa zaželio je sretan Božić i sretnu Novu godinu svim čitateljima Regional Expressa.

(REX)