Glazbeni poučak Istrom uz Frana Živkovića

Glazbeni poučak Istrom uz Frana Živkovića-83564

UTORAK, 28. STUDENI U 12.30 SATI U DVORANI POU BUJE
U utorak 28.11.2017.g. ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak Istrom završava koncertom:  u 12:30 h u Dvorani  POU Buje. Nastupa: Frano Živković, gitara - Rijeka. Frano je višestruko nagrađivani glazbenik koji svira od svoje treće godine. U dobi od osam godina završio je osnovnu glazbenu školu, svira gitaru, violinu, klavir, pjeva, aranžira i sklada. Pohađa teoretski smjer srednje glazbene škole i najmlađi je član Hrvatskog društva skladatelja. Frano je kao 10-godišnjak izdao svoj prvi album autorske glazbe, naziva "It's a Secret". Frano ima sada 13 godina

Ulaz je slobodan - kao i na svim dosadašnjim programima Glazbenog poučka.

Pratimo želje mladih i njihovih profesora glazbene kulture  stoga smo se potrudili  ostvariti ove koncerte dovesti im mladog Enfant prodige iz Rijeke te ujedno doprinijeti daljnjem školovanju  Frana Živkovića - poručila je organizatorica koncerta, Aleksandra Golojka.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu Bujama i Medulinu,a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice HDGU-ogranka Pula, Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Organizatori: HDGU-ogranak Pula i POU Buje

Pokrovitelj: Istarska Županija, Upravni odjel za kulturu

Medijski pokroviteljii: TV Nova, TV Istra, HRT Radio Pula, Glas Istre, La voce del popolo (rex)