Forum uz veliki LED ekrana postaje mjesto okupljanja za ljubitelje nogometa!

Forum uz veliki LED ekrana postaje mjesto okupljanja za ljubitelje nogometa!-145465

PULA SE PRIPREMA ZA VELIKI NOGOMETNI SPEKTAKL
I ove godine Forum će biti središte praćenja Europskog prvenstva u nogometu. Puležani i gosti će moći pratiti prijenos uživo na velikom LED ekranu veličine 7x4 metra. Na konferenciji za medije, na kojoj je najavljeno praćenje utakmica, sudjelovali su pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Pule Darko Tumpić, novinar HINA-e i idejni začetnik Daniel Sponza te načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić.

Na Forumu ljubitelji nogometa moći će pratiti tri utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, kao i ostatak natjecanja sukladno rezultatima.

Prva utakmica je u subotu, 15. lipnja, s početkom u 18 sati, između Hrvatske i Španjolske. Prije početka utakmice,

Važno je istaknuti da će oni koji budu imali prigodne rekvizite sa sobom moći besplatno koristiti usluge Pulaprometa dva sata prije i poslije utakmice. "Očekujemo velik broj navijača i nadamo se dobrim rezultatima", istaknuo je Tumpić.

O samom programu govorio je idejni začetnik gledanja utakmica na Forumu, Daniel Sponza. Spomenuo je kako će sat vremena prije početka utakmice biti organiziran prigodni zabavni program uz voditelja i DJ-a. „Vjerujem da će prijenosi, kao i uvijek do sada, biti zanimljivi ne samo našim sugrađanima već i gostima našega grada. Uostalom, slika Arene prije četiri godine, kada je finale SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske pratilo gotovo 14 tisuća gledatelja, obišla je cijeli svijet te je s pravom rečeno da je to bilo „drugo najbolje mjesto za gledanje finala“. Pulsko navijačko središte bit će Trg Forum tako da će Puljani ponovno imati jednu od najatraktivnijih lokacija za praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Puljani i gosti grada moći će susrete pratiti putem velikog LED ekrana veličine 7 x 4 metra uz popratni glazbeni program“, najavio je idejni začetnik, novinar HINA-e Daniel Sponza.

Da sve prođe u najboljem redu, bez incidenata, zaduženi će biti policijski službenici Policijske uprave istarske. „Naime, uz očekivane oblike ponašanja, kao što su glasno navijanje, pjevanje i korištenje zvučnih signala, ponekad se događa da pojedinci pale baklje ili koriste druga pirotehnička sredstva, razbijaju boce, uništavaju inventar te da prilikom vožnje ugrožavaju svoju sigurnost ili sigurnost drugih osoba. Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba. Pozivamo sve navijače da se prilikom praćenja utakmica ponašaju civilizirano te da navijaju fer i korektno, bez izazivanja incidenata“, pozvao je načelnik Vukšić.

(H.R.)