Fistonić i Žiković: “Ovo može biti jedna pozitivna nogometna priča grada Pule”

Fistonić i Žiković: “Ovo može biti jedna pozitivna nogometna priča grada Pule”-146025

PREDSTAVLJENA SURADNJA ISTRE 1961 I ULJANIKA
Danas je NK Istra 1961 predstavila suradnju s Uljanikom. Na konferenciji za medije prisustvovali su glasnogovornica Melinda Kečan, koja je imala uvodnu riječ, Andro Fistonić, koordinator razvoja Istre 1961 i sportski direktor Uljanika, Igor Žiković.

"Zadovoljstvo nam je najaviti novu suradnju Istre 1961 i Uljanika na jednoj profesionalnoj razini. Partnerstvo ima za cilj osigurati uzajamnu korist, podržati jedni druge i stvoriti inspirativnu priču za naš grad. U novoj sezoni, neki od igrača seniorske i juniorske ekipe natjecat će se za Uljanik, a pritom će imati i dvojnu registraciju. NK Istra pružit će ekonomski doprinos partnerstvu i pokriti sve troškove igrača i suradničkog osoblja, dok će se NK Uljanik fokusirati na razvoj i rast naših igrača. Time će Uljanik postati potpuno integriran u strukturu NK Istre 1961, posvećen razvoju naših mladih talenata," kazala je glasnogovornica Melinda Kečan.

Kao što smo vam pisali, Sergej Banović novi je trener Uljanika, dok će mu desna ruka biti Mislav Anđelković. Kondicijski trener bit će Tihan Arapović, koji će ujedno ostati i kondicijski trener juniora Istre 1961, a trener golmana Igor Lovrić.

Promjene će se dogoditi u omladinskom pogonu Istre. Trener juniorske momčadi bit će Zdravko Marković, koji je prošle godine vodio kadete, no nisu htjeli otkrivati tko je novi trener kadeta. Također, Goran Bartulić, dosadašnji trener pionira, bit će pomoćni trener juniora. Kako neslužbeno doznajemo novi trener pionira biti će Porečan Marko Kepčija dok će novi trener kadeta biti Alen Vukobrad.

"Ovo može biti jedna pozitivna nogometna priča grada Pule, kakva trenutno možda ne postoji niti na razini Hrvatske," kazao je Andro Fistonić. Naglasio je kako će se time razviti i kultura navijanja gdje će se u Puli za vikend igrati i prva i treća liga. Treći segment suradnje je razvoj mladih igrača koji će biti olakšan kroz igranje za Uljanik, a spomenuta je i snažna i značajna komunikacija između klubova koja će igračima i trenerima biti važan alat za napredak.

"Ja bih se zahvalio na suradnji NK Istri, mislim da je to projekt koji nije ni krenuo, a već je uspio," kazao je Igor Žiković. 

Žiković je potvrdio kako je novo pojačanje bivši igrač Istre, Ivan Zgrablić. Također, novo pojačanje Uljanika bit će i Luka Šteko.

Na presici nisu htjeli potvrditi koji igrači Uljanika bi trebali napustiti klub, ali saznajemo da se radi o Rakovcu Roccu, Žgombi Dominiku, Gjurchinoskom Bojanu, Kovačeviću Danilu te najvjerojatnije još Osmanollaju Dorianu i Robertu Rakoviću.

"Možda ne bi bilo fer prema njima svima, jer mi još nismo definirali listu," rekao je Fistonić na pitanje o tome koji će to igrači igrati za Uljanik na dvojnu registraciju. Na konferenciji nisu htjeli potvrditi koji igrači Istre će trenirati s Banovićem, a koji s Tramezzanijem. No, saznajemo da će sutra na prvoj prozivci Uljanika biti Travaglia, Đuranović, Žgomba i Jurak. S seniorima Istre trenirat će Ahmeti i Kumar, koji će, ukoliko ne igraju za Istru, igrati za Uljanik.

Žiković se nadovezao kako imaju pravo na posudbu tri igrača od prvoligaša, te pravo na 10 igrača s dvojnim registracijama, unutar kojih dva mogu biti starija od 21 godine. Mladi igrači koji mogu igrati za juniore Istre mogu biti maksimalno tri, a ako ih bude četiri, taj igrač Istre više neće moći igrati za juniore Istre. Točan kadar formirat će se u hodu.

Ima li smisla da pojedini igrači treniraju sa seniorima Istre, a utakmice igraju za Uljanik saznat ćemo u hodu. Iz klubova nas uvjeravaju da se to neće ni primijetiti na terenu, ali trenutno zvuči nelogično. Igrač niti nije upoznat s ekipom niti zna strategije i taktike..

Još jedna tema dotaknuta na konferenciji bio je i Jadran Poreč. Iako se šuškalo da će Istra prekinuti suradnju s Jadranom, danas su kazali kako se to neće desiti. Trenutno nije poznato što će biti s Ramićem i Corellijem, koji su prošlu sezonu proveli u Jadranu Poreč. Fistonić je kazao kako se suradnja s Jadranom sigurno neće otkazati, ali će drastično smanjiti broj igrača koje će posuditi Jadranu. Prošle sezone za Jadran su igrali Corelli, Ramić, nešto kratko Travaglia i Bulat, te Glavan, koji više nisu igrači Istre. Kazao je kako će Jadranu ustupiti jednog ili dva igrača, ali nije htio otkriti o kome se radi.

Točan kadar koji će Istra ustupiti Uljaniku saznat ćemo kroz par dana ili možda već sutra, s obzirom na to da je sutra u 19 sati prozivka na Valkanama.

(Sara V.)