Edukacija učenika Medicinske škole Pula o pristupu i pratnji slijepim osobama

Edukacija učenika Medicinske škole Pula o pristupu i pratnji slijepim osobama-134972

PROGRAM 'OD MALIH NOGU'
Edukaciju učenika Medicinske škole Pula o pristupu i pratnji slijepim osobama, a u sklopu programa "Od malih nogu" održao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić, u petak 03.03.2023. u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije,  u Zadarskoj 40 u Puli.

Uz demonstraciju tiflotehničkih pomagala koje slijepima služe u svakodnevnom životu, učenici u pratnji profesorice Andree Juhas, su sa zanimanjem slušali o svijetu osoba s oštećenjem vida, na njima pristupačan način. Imali su prilike i postavljati pitanja, na koja je predsjednik Kuftić rado odgovarao, upoznavajući ih pritom o situacijama i s kojima se slijepe osobe iz dana u dan susreću. Učenici su također imali priliku zaigrati elektronski govorni pikado za slijepe.

Edukacije se provode u sklopu dugogodišnjeg programa Udruge "Zaštita i unaprjeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji" te programa "Spremni?! - Idemo!", a financirana je od strane istarskih gradova i općina te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

(REX)