Dvije večeri zaredom u punoj Areni uz Sergeja, Tonya, S.A.R.S. i Bajagu

Dvije večeri zaredom u punoj Areni uz Sergeja, Tonya, S.A.R.S. i Bajagu-129290

PRVI VIKEND U KOLOVOZU U ZNAKU ADRIA SUMMER FESTIVALA
Nakon dvogodišnje pauze povratak Adria Summer Festivala obilježila je promjena lokacije, sa medulinske Rive festival je ove godine upriličio svoje prvo izdanje u pulskoj Areni. A iako je vikend ponio naslov jednog od najtoplijih, ni visoke temperature nisu spriječile publiku da napune Arenu dvije večeri zaredom.

Jedna od najljepših pozornica ugostila je u subotu, 06.08. Sergeja Ćetkovića koji se po prvi puta predstavio publici u Puli i Areni. Odlično dočekan od strane publike Ćetković je nizao hitove iz svoje dvadesettrogodišnje duge karijere i pokazao zašto je njihov miljenik. Tony Cetinski nastupio je nakon Ćetkovića, na njemu već dobro poznatom terenu pulske Arene. Tony je pripremio još jedan koncert za pamćenje a dodatnu draž unijelo je i gostovanje Matije Cveka koji se svojim vokalom odlično uklopio u cijelu večer. U rezimeu prvog dana festivala svakako će stajati da je, zahvaljujući dvojici vrhunskih glazbenika, subota u Areni bila uistinu senzacionalna večer za sve poklonike ljubavnih balada.

Nedjelja, 07.08., druga večer festivala u rasprodanoj Areni bila je u duhu bržih ritmova. Energični S.A.R.S. je nastupio prvi i angažirao publiku od prve do posljednje pjesme. Bajaga i Instruktori provukli su kroz ostatak večeri svoje najveće hitove (njih čak 25), a publika ih je pratila u stih. Svojevrstan kontrastni spoj mlađih i starijih izvođača napravio je te večeri most preko generacijskog jaza. U publici mješovite dobi, u glas su se iste večeri pjevali i Buđav lebac i Plavi safir. Pa su nekako sasvim prirodno za kraj sjeli i stihovi posljednje stvari Samo nam je ljubav potrebna s kojom se Bajaga oprostio od pulske publike i zatvorio ovogodišnje izdanje Adria Summer Festivala. Druga večer festivala ostat će zapamćena po odličnoj energiji u prepunoj
Areni, po rasplesanoj i fantastično raspoloženoj publici i izvođačima koji su ostavili srce na pozornici.

Iako je ovo prvo izdanje Adria Summer Festivala u Areni povjerenje publike su opravdali, dvije žanrovski različite večeri pronašle su svoje poklonike i dale organizatorima misliti o sljedećim izdanjima festivala.

Adria Summer Festival je zadržao svoj humanitarni karakter te je od svake prodane ulaznice 5 kn usmjereno u humanitarni fond iz kojeg će u dogovoru s Gradom Pula sredstva biti dodijeljena udrugama koje pomažu potrebitima.

Veliko hvala organizatori upućuju na podršci Grada Pule, Arheološkog muzeja i TZ Pula, te svim ostalim javnim službama i sponzorima koji su pomogli u realizaciji festivala.

(dv)