Dva zlata i srebro za mlade kuglačice iz Poreča

Dva zlata i srebro za mlade kuglačice iz Poreča-127092

U OTOČCU JE ODRŽANO POJEDINAČNO PRVENSTVO ZA MLAĐE UZRASTE U KUGLANJU
U nedjelju, 22.svibnja u Otočcu održano je pojedinačno prvenstvo u kuglanju za mlađe uzraste do 18 godina sa područja kuglačke regije Zapad. Nastupilo je čak 70 mladih budućih igračica i igrača. Ženski kuglački klub Istra nastupio je sa 5 igračica. U jutarnjim satima igrali su najmlađi oni od 9 - 12 godina.

Nakon toga nastupila je kategorija kadeta gdje je nastupila i Porečanka Nina Gašparini koja se je okitila zlatnom medaljom. Iza njih došla je najbrojnija skupina u kategoriji mlađih juniorki i juniora. Tu su nastupile i igračice Istre. Najuspješnija u toj kategoriji bila je najmlađa među njima Nika Štetić sa oborenih 543 čunja. Na drugo mjesto plasirala se Tea Štetić sa 535 oborenih čunjeva. Treća je bila igračica Karlovca sa 530 oborenih čunja, a Natali Mesarić oborila je 529 čunja i za jedan čunj ostala bez medalje. Treća sestra Štetić (Dora) oborila je 528 čunja (dva manje od brončane igračice Karlovca).

Pohvale idu svim igračicama na jako lijepoj i zreloj igri i time su potvrdile da se marljivim radom i trudom dolazi do rezultata.
Treba pohvaliti i mladog Luku Brčića koji se nedavno aktivirao u muškom klubu Istra i pokazao zavidan napredak u radu.

(dv)