Dramski i Plesni studio INK gostuje u Pazinu

Dramski i Plesni studio INK gostuje u Pazinu-132464

PETAK, 25. STUDENOG, U 11, 12:30 I 19 sati
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Dramski i Plesni studio INK u petak, 25. studenog 2022. gostuje u Pazinu. Na velikoj sceni Spomen doma izvesti će koreografiju “Priručnik za djevojke” i predstavu forum-kazališta “Pravi izbor?” u čak tri termina za učenike osnovnih i srednjih škola u Pazinu. 

PRIRUČNIK ZA DJEVOJKE

U današnjem svijetu nije lako biti djevojka. Stoga su ove snažne, osebujne, ponosne, pametne i suvremene mlade djevojke ironično osmislile „Priručnik za djevojke“ kako bi „olakšale i pomogle“ svima onima koji možda ne znaju ili se pitaju kakva bi djevojka, zapravo, trebala biti.

Ova kratka koreografija, neverbalnog karaktera, samo je „skeč“ postavljen na scenu. Tema je zaista važna i velika te ju je potrebno iznova preispitivati, obrađivati te se oduprijeti bilo kakvom obliku diskriminacije.

Izvođačice: Anna Štifanić, Barbara Bahtak, Katja Honović, Lara Abramović, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Maria Burić, Nina Brajković, Pavla Grgić, Petra Mohorović, Petra Trajčeski, Zora Cvijanović
Voditeljica: Andrea Gotovina

PRAVI IZBOR?

Pravi izbor? interaktivna je predstava koja govori o nasilju u adolescentim vezama. Kroz priču upoznajemo likove koji se međusobno isprepliću u složenim međuljudskim odnosima. Ovo je priča o dvoje mladih, Aurori i Lukasu, koji se susreću i zaljubljuju. Ispočetka skladan odnos pretvara se u neravnopravan odnos dvoje mladih bića. Aurora će se morati suočiti s velikim problemom za koji nije bila spremna.

Izvođači: Barbara Božac, Marko Kozlica, Tea Stupar, Noel Smailbašić, Natali Milovan,
Sanja Ibrišagić, Matea Kontošić
Kuringa: Marijana Peršić

Pravi izbor? je forum-predstava nastala 2016. godine kao rezultat radioničkog rada ondašnjih polaznika srednjoškolaca, u suradnji s dramskim pedagozima INK-a i stručnom suradnicom iz Sigurne kuće Istra. Od tad je forum-predstava imala puno izvedbi, i namijenjena je učenicima drugih razreda srednjih škola.

(H.R./FOTO: Manuel Angelini, Aleksandar Bančić)