Dragan Aranđelović Arči u pulskoj Rock Galeriji

Dragan Aranđelović Arči u pulskoj Rock Galeriji-127948

NEDJELJA, 26. LIPNJA U 21,30 SATI
26. lipnja u 21,30 sati, u pulskoj Rock galeriji, svoju će knjigu "Kako sam autostopom stigao do Ginisa" predstaviti Dragan Aranđelović Arči, kulturnjak iz Niša koji gotovo 50 godina autostopom odlazi na Rock koncerte po cijelom svijetu. S autorom će razgovarati Nenad Marjanović Dr Fric.

ARČI:

"Najviši nivo ugođaja je kada se podigne palac a da se ne zna hoće li biti uspešno ili ne. Taj sekund u kome se ''lome koplja'' i kod vozača - ''da li da mu stanem ili ne?'', i stopera kome proleti kroz glavu misao ''hoće li stati ili ne?'', je večni trenutak na koji niko nema odgovor – odgovor stiže nakon par momenata – ili se lagano zaustavlja automobil sa, uglavnom, nepoverljivim vozačem u prvom trenutku, ili projuri pored vas kao da niste tu. 

Borba sa srećom, je ono što daje draž auto-stopu i mnogi, koji nikada nisu podigli palac, neće se složiti samnom, da je autostop filozofija života. Ustvari, ta filozofija je veoma jednostavna, baš kao i sam život. Ako te posluži sreća, ideš dalje, ako ne, sačekaš drugu priliku. 

No, lepota je upravo u čekanju. Taj osećaj slobode dok iščekuješ, miris asfalta koji osetiš u nozdrvama dok auto u punoj brzini prođe kraj tebe, nada da će se sledeći zaustaviti...JER JEDAN UVEK MORA...je potpuno neshvatljiv, ali, ko se bar jedanput oprobao u toj borbi, i kada je osetio vetar u kosi na povetarcu kraj auto puta, huk motora i miris benzina koji se lagano uvlači pod kožu – definitivno je zarobljen u tu strast. 

Naravno da sreća igra presudnu ulogu, ali osmeh vozaču i lagani klimoglav pokazuju da ste shvatili i ispoštovali volju onoga u kolima da vas primi ili ne."đ

(DV)