Doživite čari srednjeg vijeka: Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu

Doživite čari srednjeg vijeka: Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu-129158

PROVEDITE PRODUŽENI VIKEND UZ BOGATI PROGRAM FESTIVALA
Srednjovjekovni kaštel Morosini-Grimani, renesansna placa, loža, cjelokupna vizura Svetvinčenta savršena su kulisa za kreiranje manifestacije koja oživljava srednjovjekovnu atmosferu. Tijekom tri festivalska dana stotinjak će kostimiranih sudionika - plemića, vitezova, streličara, konjanika i srednjovjekovnih dama slikovito prikazati svakodnevicu tog povijesnog razdoblja. Viteški tabor, viteški dvoboji, zloglasna crkvena inkvizicija, noćne opsade katapultima i vatrenim kuglama mali su dio onoga što vas u Svetvinčentu očekuje.

Tijekom trajanja festivala posjetitelji će moći posjetiti srednjovjekovni sajam, upoznati stare zanate i vještine, kušati tradicionalna jela, ali i okušati se u gađanju lukom i strijelom, samostrelu te mnogim drugim starim igrama. Kada se vrata viteških tabora otvore, razgledajte i upoznajte srednjovjekovnu opremu i oružje pravih vitezova.

Cjelodnevni program je koncipiran tako da se posjetitelji srednjovjekovnog festivala mogu upoznati s opremom i oružjem  u Viteškim taborima te raznim radionicama. Najzanimljivije su radionice streličarstva, bacanja bodeža, katapultiranja te razgledavanja sprava za mučenje. Svečani mimohod počinje u popodnevnim satima nakon čega slijedi turnirski dvoboj vitezova i prikaz streličarskih vještina. U večernjim satima inkvizicija ispituje osumnjičenu građanku uz pomoć sprava za mučenje, a slijedi i vatreni program. Posebna pozornost se pridaje legendi o uprizorenju lijepe kneginje te samoj opsadi Kaštela i borbi vitezova vatrenim kuglama i strijelama.

Ulaznice za festival su i dalje vrlo pristupačne. U pretprodaji se ulaznice mogu kupiti do četvrtka navečer u kaštelu Morosini Grimani. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, s tim da djeca do 115 centimetara visine imaju, kao i uvijek, besplatan ulaz, dok je za djecu višu od 115 centimetara i do 14 godina starosti cijena ulaznice 20 kuna.

PROGRAM:

(REX/TZO Svetvinčenat)