Dino Prižmić odustao od nastupa u glavnom turniru “Istarske rivijere”

Dino Prižmić odustao od nastupa u glavnom turniru “Istarske rivijere”-135192

POBJEDA MIKRUTA I DODIGA
Dino Prižmić odustao je od nastupa u glavnom turniru "Istarske rivijere" u Rovinju zbog želučane viroze. Poslije pet ITF naslova najbolji svjetski tenisač do 18 godina, koji je izborio ulazak među 400 najboljih na svjetskoj ATP rang-listi do posljednjeg trenutka nadao se nastupu, Prižmić ipak nije bio u mogućnosti pojaviti se na terenu, pa je kao "sretni gubitnik" uskočio Talijan Federico Marchetti. 

U novonastalim okolnostima izvrsno se snašao Luka Mikrut koji je slavio sa 6-1, 6-2. 

"Dogodilo se da dva turnira u nizu da mi je Dino suparnik u 1. kolu. Nekoliko minuta prije početka susreta saznao sam kako Dino ipak neće moći. Prihvatio sam okolnosti kakve jesu i došao do pobjede", istaknuo je Mikrut. 

2. kolo dva tjedna zaredom izborio je Matej Dodig pobijedivši Srbina Stefana Popovića 6-4, 6-0. 

"Krenuli smo još jučer, pa je meč prekinut zbog kiše. Danas osim jednog gema sve ostalo sam baš zadovoljan kako sam igrao", rekao je Dodig, koji je na prošlotjednom turniru u Poreču ostvario prvi ATP bod u karijeri. 

Ivan Šodan ispao je porazom od Srbina Vuka Rađenovića 6-7, 6-2, 6-1.

"Kod 2-1 za Rađenovića u zadnjem setu krivo sam stao i to se odrazilo na moju igru do kraja meča. Kao i na prošlom turniru, opet sam ispao u trećem setu", razočaran je bio Ivan Šodan. 

Talijan Federico Iannaccone eliminirao je Nou Vukadina  6-4, 6-1, a u još jednom hrvatsko-talijanskom dvoboju Domagoj Bilješko izgubio je od Federica Arnaboldija 6-4, 6-3. 

U igri parova Vito Horvat i Deni Žmak bili su bolji od Nijemaca Jeremya Jahna i Sebastiana Prechtela 6-7, 6-3, 10-6. Dalje idu Matej Dodig i Ivan Šodan pobjedom nad Francuzom Lucasom Bougetom i Nijemcem Benediktom Henningom s dva puta po 6-4. 

Luka Mikrut i Srbin Stefan Popović eliminirali su talijansku kombinaciju Daniele Capecchi i Davide Galoppini 6-3, 6-1. 

Jedino su Josip Šimundža i Noa Vukadin ispali od Talijana Fausta i Giorgia Tabacca s dva puta po 7-6.

(REX)