Deveti međunarodni slikarski ex tempore natječaj

ORGANIZATOR TZ NOVIGRADA, 16. LIPNJA
U organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada 16. lipnja 2012. godine održat će se 9. međunarodni slikarski ex tempore natječaj. Tradicionalno će ovaj likovni susret biti podijeljen u dvije kategorije, odnosno sudionici natječaja moći će konkurirati za dvije vrste nagrada: ex tempore (radovi nastali na dan održavanja manifestacije na temu „Novigrad, mjesto za sva osjetila..."), te radovi nastali u posljednje dvije godine na temu „More".
U kategoriji ex tempore stručni žiri odabrat će tri najbolja rada te im dodijeliti 1. nagradu (5.000 kn, pokrovitelj nagrade Grad Novigrad), 2.  nagradu (4.000 kn, TZG Novigrada), 3. nagradu (3.000 kn, Neapolis d.o.o. Novigrad).
U kategoriji starijih radova na temu „More" sponzori (nekolicina novigradskih tvrtki, ugostiteljskih objekata itsl...) će odabrati radove po svom ukusu, te ih otkupiti uz nagradu od po 2.000 kuna.
Pečaćenje slikarskih podloga odnosno prijava gotovih radova započet će u 9 sati ujutro, u Uredu TZG- a, a gotovi radovi moraju se predati i izložiti do 16 sati u parku Irme Benčić (gdje će tijekom dana biti središnje mjesto zbivanja odnosno prostor na kojem će se okupiti i stvarati najveći dio sudionika).
Nakon što stručni žiri odabere najbolje, proglašenje nagrađenih radova i dodjela nagrada uslijedit će u 18 sati, također u parku Irme Benčić. Dodajmo i kako je organizator za sve sudionike osigurao ručak na terasi restauranta Pepe Bianco, od 12.30 do 15 sati. (REX)