Daus tražio od ministra Ćorića ostanak triju istarskih vodovoda

Daus tražio od ministra Ćorića ostanak triju istarskih vodovoda-122607

SABORSKA RASPRAVA
Danas je u Hrvatskom saboru IDS-ov zastupnik Emil Daus na aktualnom prijepodnevu upitao ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Čorića da li će prihvatiti stav svih istarskih načelnika i gradonačelnika, a koji je iznesen i na e-savjetovanju, da u Istarskoj županiji ostanu tri uslužna područja.

Kako je ministar Čorić i sam potvrdio da je cilj Uredbe o uslužnim područjima da vodovodi imaju dovoljno kapaciteta, Daus je još jednom naglasio kako sva tri vodovoda na nivou Istarske županije imaju financijske i tehničke kapacitete koji su održivi, ali da podržava stav da se mijenjaju sustavi tamo gdje je potrebno, govoreći kako to u Istri nije slučaj.

Zastupnik je iznio stav da smo, kako su voda i izvori vode jedno od najveće sačuvanih resursa Republike Hrvatske, svi više osjetljiviji i oprezniji kada je riječ o procesima u vodnom gospodarstvu. Govoreći o prijedlogu Uredbe o uslužnim područjima, Daus je istaknuo da ne postoji nijedno zakonsko ograničenje da se zadrže tri uslužna područja na nivou Istarske županije. 

- Ako ostavimo politiku sa strane i ako pogledamo financijske i tehničke pokazatelje, sva tri Istarska vodovoda su financijski i tehnološki učinkoviti te društveno odgovorni,  zaključio je Daus.

(REX)