Član sam Središnjeg odbora HNS-a, potpredsjednik županijske organizacije HNS-a i dobitnik nagrade "Krešimir Džeba" 2011. godine za iznimne zasluge u dugogodišnjem stranačkom radu, te osobit doprinos..."/>

Darko Kranjčić: Odbacite sramotan sporazum s IDS-om

VELJKO IVANČIĆ I ALEN DAMJANIĆ SU „PRODANE DUŠE" KOJE SNOSE ODGOVORNOST
Član sam Središnjeg odbora HNS-a, potpredsjednik županijske organizacije HNS-a i dobitnik nagrade "Krešimir Džeba" 2011. godine za iznimne zasluge u dugogodišnjem stranačkom radu, te osobit doprinos razvoju Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata. Odbacujem i ne prihvaćam sramotnu odluku predsjedništva ŽO HNS-a o potpisivanju koalicijskog sporazuma zajedničkog nastupa s IDS-om za Županiju istarsku i Grad Pulu, te podršci kandidatu za župana Valteru Flegi. Prvotni naputak HNS-ove središnjice bio je davanje podrške Damiru Kajinu i potpisivanje koalicijskog sporazuma sa SDP-om, te da se razgovara sa svim strankama u Istri prije zaključivanja konačnog sporazuma (i to s Damirom Kajinom, SDP-om, HSU-om, HSLS-om, Zelenima i drugima), što nije učinjeno! Isto tako je rečeno da Podružnice samostalno odlučuju o međustranačkim dogovorima o suradnji i zajedničkim nastupima na izborima na području svoje jedinice lokalne samouprave u skladu s općom politikom HNS-a. Svu krivicu ovakve sramotne odluke snose "prodane duše" trgovačkog vrha županijske organizacije u ulozi Veljka Ivančića iz Umaga (predsjednika ŽO) i posebno potpredsjednika Alena Damjanića (IDS-ovog pulskog "agenta" ubačenog u HNS).
Na žalost i na iznenađenje mene osobno i naših članova u Istri, od kojih sam jučer dobio preko 100 poziva, naši spomenuti pojedinci užurbano su donijeli odluku o koalicijskom sporazumu s IDS-om na osnovu jednog sastanka, a bez prethodnog ozbiljnog razgovora s predstavnicima prije spomenutih stranaka. Predsjednik ŽO je izjavio da se u svim jedinicama lokalne samouprave koalira s IDS-om, čime je prekršio statut (članak 19) koji govori o samostalnom odlučivanju podružnica. Sporazum s IDS-om je trgovački sporazum bez demokratskog utjecaja članova naše stranke, prevladao je osobni interes navedenih pojedinaca, koji je stavljen ispred interesa svih birača HNS-a u Istri. Ne želimo biti sluge IDS-a jer smo politički jači, naš cilj su koalicije s partnerskim odnosom koji se temelji na odnosima povjerenja, uvažavanja i tolerancije za dobrobit svih građana Istre. Na kraju moja je podrška listi Damira Kajina, kandidatu za istarskog župana. Damir Kajin je iznjedren narodni čovjek Istre, veliki antifašista i borac za jednaka prava i bolji standard malog čovjeka, radnika i seljaštva i svih građana Istre. (REX)