Danas u Puli “Otmjena vožnja biciklom”

Danas u Puli “Otmjena vožnja biciklom”-139605

U SKLOPU EUROPSKOJ TJEDNA MOBILNOSTI 
Europski tjedan mobilnosti, najveća europska inicijativa posvećena održivoj urbanoj mobilnosti, obilježava se i ove godine u Puli. Ovaj tjedan prilika je da se svi građani uključe u planirane aktivnosti te time podrže transformaciju grada u GRAD PO MJERI ČOVJEKA, što je jedan od strateških ciljeva Plana razvoja Grada do 2030. godine.

Danas, 18. rujna 2023. godine u sklopu raznovrsnog i bogatog programa Europskog tjedna mobilnosti u Puli održat će se Otmjena vožnja biciklom - Fancy Women Bike Ride, sa startom na Giardinima u 17 sati. Ležerna vožnja biciklima odvijat će se na ruti Giardini – Ulica Dubrovačke bratovštine - Sv. Ivan – Riva – Flaciusova – Dobrilina – Dalmatinova – Narodni trg – Smareglina Laginjina – Giardini uz posebnu pratnju policije, čime će se osigurati maksimalna sigurnost vožnje.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti proteklog vikenda održao se modnom buvljak ARMARON na Giardinima, gdje su ljubitelji mode mogli pronaći sjajan izbor odjeće i pritom reciklirati i zaštititi okoliš.

Također, u nedjelju, 17. rujna na pulskim Giardinima održan je dobro posječen događaj Kotačićima po Gardinima s poligonom prepreka te utrka romobilima, rolama, skateom i rošulama. Nakon toga održana je i Dječja utrka gdje su se naši najmlađi sugrađani natjecali u četiri kategorije, što je ujedno bila najava za tradicionalnu sportski manifestaciju Pula Marathon.

(REX)