Danas se otvara samostalna izložba “St(r)anice života” autora Damira Bošnjaka

Danas se otvara samostalna izložba “St(r)anice života” autora Damira Bošnjaka-130524

OD 21. DO 24. RUJNA, GALERIJA KUU PULSKA SVAKODNEVICA, OD 19 DO 21 SAT
Nakon dviju uspješno održanih izložbi fotografija aktova: “Four Walls” i “Intermezzo”, očekuje nas treća samostalna izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka: “St(r)anice života”.

Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 21. rujna 2022. godine, u 19 sati, na Trgu 1. Istarske brigade 8. (kod eko tržnice u Šijani), u prostoru i galeriji KUU „Pulska svakodnevica“.
Izložba je otvorena za javnost od 21.-24.9.2022. godine, u periodu od 19-21 sat.

Generalni sponzor izložbe je Tehnomont d.o.o. Pula koji je sponzorirao cijelu izložbu, te Tvornica Reklame Pula koja je sponzorirala kompletne reklamne materijale. Autor im se ovom prilikom  zahvaljuje.

Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe “St(r)anice života” fotograf nas kronološki vodi kroz  priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost; potom doba karakterne zrelosti te fotografija: St(r)anice života s kojom se objedinjuju sve životne faze.

Osam modela koji su sudjelovali u ovoj izložbi dolaze iz cijele Istre, Kvarnera te Zagreba te nisu profesionalni modeli. Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge tijekom cijele 2022.godine. -Žena je rođena da gubi, pobjeđuje, padne i digne se u najgorim trenucima, vremenima, životu, snovima, poslu, obitelji, ona je svemoguća, izdržljiva poput lavice. Svojom pojavom i grandioznim stavom ona spaja prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ove fotografije pričaju bezvremensku priču nesalomljive ženske ljepote.  Fotografija ne nastaje tek tako, ona nastaje u određenom trenutku ženina pokreta i njezine senzualnosti, samopouzdanja i krika u kojem žena sama sebi prošapta:

,,Evo me, tu sam, rođena sam nanovo, stvorena sam da budem svoja, ničija, nečija, voljena. Nepokolebljiva sam, hrabra i ustrajna da postignem sve ono što mi pripada. Mogu sve jer sam izdržljiva, snažna i jaka. To sam ja, ime mi je žena - ja sam umjetnost života.''

(dv)