Čitaj (o) psu – u novigradskoj knjižnici

Čitaj (o) psu – u novigradskoj knjižnici-72518

“PAS KAO MOTIVATOR ZA RAZVOJ ČITANJA I ČITALAČKIH VJEŠTINA U PROGRAMU ČITAJ (O) PSU R.E.A.D.®“
Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova poziva roditelje, odgajateljice, učitelje i učiteljice, ali i sve zainteresirane, na predstavljanje programa „Čitaj (o) psu” koji će se provoditi u knjižnici.
 
'Dođite u knjižnicu u petak, 28. listopada u 19 sati, i doznajte o kako terapijski program s psima R.E.A.D. (eng. Reading Education Assistance Dogs) može pomoći  djeci s poremećajem pažnje, ADHD-om, poremećajem motorike ili pak djeci s jezično-govornim poteškoćama (disleksija, mucanje). Program je namijenjen i djeci koja imaju smanjeno samopoštovanje, koja se boje javnog nastupa, nesigurna su i općenito sramežljiva', priopćili su organizatori.
 
Roditeljima će program „Čitaj (o) psu” predstaviti Goranka Rosanda Furlan, prof. i Aleš Furlan, voditelj terapijskih pasa, iz Udruge za pet therapy Indeficienter iz Vinkurana.
 
Radionice za djecu, na kojima će djeca od šest do deset godina moći čitati ili pričati psu, održavat će se subotom, od 29. listopada do 19. studenog od 10 do 11 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova. (rex/foto arhiva)