Čišćenje podmorja i priobalja u lučici Kuje

Čišćenje podmorja i priobalja u lučici Kuje-145450

SRU MARLERA POKAZALA KAKO SE BRINE O OKOLIŠU
Protekle subote, 8.6.2024., Sportska ribolovna udruga 'Marlera' organizirala je akciju čišćenja podmorja i priobalja u lučici Kuje, obuhvativši područje oko plaže Salbunić, ribarskog mula, Mula drugarstva pa sve do terase ispred sjedišta kluba.

Iako je traktorska prikolica bila dobro napunjena, s radošću se moglo primijetiti da je smeća manje nego prijašnjih godina, a većina pronađenih predmeta bili su oni koji nenamjerno završe pod morem. Malo je nađeno limenki, boca i sličnog „friškog“ otpada. Bravo za Ližnjance, goste i ribare na očuvanju okoliša!

U akciji su sudjelovali članovi Udruge i polaznici "male škole ribolova", čime su najmlađi pokazali primjer ekološke svijesti i brige za prirodu.

Po završetku akcije organizirana je okrepa za sudionike, a kasnije su se svi družili s članovima hrvatske reprezentacije koja je donijela srebro s nedavnog Euroafričkog prvenstva u Turskoj. Među njima su bili Sandi Perusko, član SRU „Marlera“ koji je zauzeo 10. mjesto pojedinačno, izbornik Dejan Micković i član reprezentacije Josip Urti.

Akciju su svojim dolaskom podržali načelnik Općine Ližnjan - Lisignano, Marko Ravnić, te predsjednik Sportske zajednice Općine Ližnjan, Danijel Ribarić.

Na potpori akciji zahvaljuju:

Općini Ližnjan
Hrvatskom savezu za sportski ribolov na moru
Visit Ližnjan

(REX)