Buzetski automobilist Viliam Prodan i Zagrepčanin Marko Stiperski ostvarili svoj cilj za WRC Croatia Rally

Buzetski automobilist Viliam Prodan i Zagrepčanin Marko Stiperski ostvarili svoj cilj za WRC Croatia Rally-144408

REZULTAT KOJI NITKO OD HRVATSKIH POSADA NA OVOM NATJECANJU DO SADA NIJE IMAO
Ovogodišnji svjetski rally spektakl WRC Croatia Rally završio je u nedjelju, 21. travnja. Na njemu su kao hrvatski predstavnici sudjelovali višestruki državni prvak Viliam Prodan i njegov suvozač Marko Stiperski.

Nakon dva mjeseca priprema i sedam uzbudljivih dana na kojima su prošli brojne brzince, shakedown, proglašenja na ovogodišnjim lokacijama, mogu reći da su ostvarili svoj cilj, a to je ući u top 30 ukupno i top 10 u WRC3 kategoriji, a to im je kaže Prodan i uspjelo.

- Od prvog do zadnjeg brzinca nametnuli smo zaista jak tempo i odvozili, kako mi kažemo, bez greške. Kao što sam i prije natjecanja rekao da vjerujem kako će konstantno dobri nastupi i dobra priprema donijeti na ovoj utrci odličan rezultat i ostvaren cilj, te je tako je i bilo.

Sedmo mjesto u WRC3 kategoriji i 28. mjestu ukupno od više od 70 posada na natjecanju rezultat je koji još nitko od hrvatskih posada još do sad na ovom natjecanju nije imao. Koji brzinci su ih usporili, a koji donijeli prednost komentirao nam je Prodan.

- Rezimirao bi brzince kao one na kojima smo izgubili minutažu, a to su Ravna gora gdje smo gumu probušili te drugi dan za drugi brzinac smo stavljali kišne gume, a kiše nije na kraju bilo, tako da smo tu izgubili vremena. Brzince Jaškovo, Vinski vrh i Pećurkovo brdo izdvojio bi kao odlične, te bi generalno pohvalio organizatore na vrhunski odrađenom poslu.

(REX)