BPW Prvi hrvatski klub Pula - radno i veselo na Stanciji Buršić-VIDEO

BPW Prvi hrvatski klub Pula - radno i veselo na Stanciji Buršić-VIDEO-63616

LOBBYING FOR SHOPPING I NOVA PARTNERSTVA U 2016.
Stancija Buršić u Vodnjanu ugostila je u petak 28.studenoga 80-ak poslovnih žena Istre, članica BPW Prvog hrvatskog kluba Pula. Ovo je tradicionalno druženje članica kluba, prigodom završetka poslovne godine proteklo i u radnom, ali i veselom ozračju. Na inicijativu BPW Pula u Vodnjanu su se  sastale predstavnice udruga i znanstvenih institucija  koje potiču žensko poduzetništvo na području Istre i Slovenije. Tema sastanka bile su pripreme za osnivanje Zajednice poduzetnica na Jadransko –alpskom području  .Cilj udruživanja je otvaranje poslovnih mogućnosti : interregionalnim umrežavanjem poslovnih žena i poduzetnica, korištenjem EU fondova, razmjenom profesionalnih znanja i dostignuća,  interkulturalnom  razmjenom kao osnovom gospodarske valorizacije, poticanjem inovativnih poduzetnica  te općenito jačanjem ženskog poduzetništva na alpsko-jadranskom području . Svoj su interes, uz inicijatora BPW Pula s predsjednicom  dr.sc. Alidom  Perkov ,  iskazale Slovenska udruga poslovnih žena Ljubljana, Network Mema, Udruga Podjetnost, FET Pula, Politehnika Pula , Visoka škola PAR, te Istarska županija.
Nakon što su članice Izvršnog odbora kluba odradile sastanak sa gošćama iz Slovenije, počelo je druženje, opuštanje i tradicionalni "lobbying for shopping".
 
U ovoj akciji, članice kluba imaju mogućnost besplatne prodajne izložbe svojih proizvoda i usluga, a kupuju jedna od druge. Našlo se tako na Stanciji Buršić, u domaćinstvu Darinke i Milana Buršić, i maslinovog ulja i vina, dekorativnih ukrasnih predmeta, odjeće, nakita, dekorativne i preparativne kozmetike, blagdanskih ukrasa za dom, sireva, meda i drugih prehrambenih proizvoda.

Ugodno je druženje svojim nastupom iznenađenja uveličao i Serđo Valić na harmonici a kasnije mu se pridružio i Luciano Kliman. Članice kluba imale su priliku pogledati i djelić tečaja samoobrane za žene, što je izazvalo velik interes i zanimanje.

Podsjetimo, BPW (Business and Professional Women) nevladina je međunarodna organizacija osnovana 1931. godine u Genevi, s federacijama i afilijacijama u 112 zemalja svijeta, te ima konzultativan status prve kategorije u tijelima UN. BPW - Prvi hrvatski klub Pula je prva udruga u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe. Broji dvestotinjak članica i prijatelja na području Istarske županije i diljem Hrvatske. Osnovni program kluba je poslovno informiranje, poslovno educiranje i poslovno lobiranje. Klub je osnovan 3.3.2001. godine. BPW Prvi hrvatski klub Pula, sukladno svojem programu redovito održava mjesečne sastanke sa svojim članicama, s prezentacijama raznih gospodarskih tema, promovira umrežavanje žena kroz projekte Lobbying for shopping i Pre-klasterizaciju.

Uz dobre želje za uspješno zaključenje ove poslovne 2015-te godine, pogledajmo u video prilogu što su nam kazale neke od članica kluba.
(J. Vitasović/foto: Safet Omerović Basso)

Video vezan uz članak