BPW Prvi hrvatski klub Pula proslavio 16. obljetnicu!

BPW Prvi hrvatski klub Pula proslavio 16. obljetnicu!-75802

POD POKROVITELJSTVOM EU ZASTUPNIKA IVANA JAKOVČIĆA
"Nikada još u svojem restoranu nisam imao ovoliko lijepih i uspješnih žena", kazao je istarskim i riječkim poduzetnicama sinoć domaćin Hotela Velanera i restorana Bodulka u Šišanu,  Dušan Černjul , prilikom početka neslužbenog dijela svečanosti 16. obljetnice BPW Prvog hrvatskog kluba Pula. Obljetnicu je podržao i članicama kluba video porukom ranije upućenom, čestitao i  istarski zastupnik u EU Parlamentu Ivan Jakovčića iz ALDE grupe u EP, koji je bio i pokrovitelj svečanosti.

Tijekom druženja i čestitki te dodjele zahvalnica, gošće su pozdravili, u ime Ivana Jakovčića - Vili Rosanda, u ime IŽ-je zamjenica župana i potpredsjednica BPW-a Viviana Benussi, u ime Grada Pule pročelnik Giordano Škuflić, načelnik Ližnjana Marko Ravnić, potpredsjednik Obrtničke komore IŽ-je Enrico Cernecca, Tamara Kiršić iz Istarske Razvojne Agencije, Cinzia Zubin , direktorica HBOR-a za Istru te mnoge druge partnerske institucije.

Predsjednica dr.sc. Alida Perkov zahvalila se svima njima na hvalevrijednoj suradnji, rekavši kako klub jača iz godine u godinu, čije su članice, premda uglavnom micro poduzetnice, veoma uspješne i na međunarodnom planu, gdje postižu znatne uspjehe.

BPW je rođen 03.03.2001. Neke su članice  i danas u ovoj poslovnoj udruzi žena; primjerice Nela Načinović, Vlasta Majstorović, Delia Tanger, Vesna Nežić Ružić, Jelena Vojinović Terlević, Mojca Tavčar Benčić...

U međuvremenu, BPW se profilirao u udrugu koja potiče poslovno informiranje, poslovno educiranje i poslovno lobiranje. Klub okuplja 250 članica i prijatelja udruge. Uspješno surađuje sa jedinicama lokalne samouprave, sa Ministarstvima, sa Europskim institucijama i s tijelima Ujedinjenih Naroda. Članice se posebno ponose prijateljstvima diljem Europe, ali i ostalim kontinentima.

Štoviše, tijekom 16.g. djelovanja, putovanja i sudjelovanja na kongresima i okupljanjima poslovnih žena diljem Europe i šire, BPW poduzetnice postale su uzorom u kojeg se ugledaju mnoge ovakve poslovne udruge u zajednici poduzetnica Podunavlja.

Ovogodišnja je novost, da je započeta gradnja nove priče -  stvaranje nove zajednice poduzetnica Jadransko-jonske inicijative.  BPW Pula često putuje, barem 3 - 4 puta godišnje, predstavljajući Pulu, Istru i Hrvatsku na međunarodnom poslovnom planu. Članice kluba, između ostalih zemalja, posjetile su tako svoje srodne BPW udruge na kongresima u Finskoj, Irskoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj , Bugarskoj, Turskoj.

Tri puta udruga je vrlo uspješno organizirala Forum Poduzetnica u Puli pod pokroviteljstvom triju predsjednika Republike Hrvatske. Svaki se puta kongresima odazvalo po dvjestotinjak poduzetnica ne samo iz podunavske regije nego i  sa ostalih kontinenata.

BPW u ovu 2017-tu godinu korača sigurnim korakom, uz brojne planove i događanja. Već je u siječnju klub sudjelovao na umrežavanju sa slovenskim poduzetnicama u Ljubljani. Nova putovanja, poznanstva i sklapanje poslova tek slijede. Nove zemlje, novi poslovni izazovi, novi projekti i cjeloživotna edukacija ,cilj su i misao vodilja ovih uspješnih žena!

 A iznad svega, i najvažnije od svega i prije svega; kako to u životu i biva; poslovna prijateljstva prerasla su običnu poslovnu suradnju.

Sve zahvaljujući zajedništvu članica i vjeri u sinergijski efekt, kad su posvećene  zajedničkom cilju - ljudskom i poslovnom rastu i razvoju!

Klub će koncem ožujka otputovati na Siciliju, u Palermo i Bagheriu, gdje započinju daljnja bratimljenja i suradnje u vidu poslovnih povezivanja. Veze sa Italijom neprekidno jačaju, poglavito sada i potpomognute EU politikom 2016-2020.

Sretan rođendan BPW Pula i sretno putujte koncem ovog mjeseca na Siciliju! Neka je odlična sezona i godina za pamćenje!

(REX)