Blaž Ritoša nestao na putu između Kopra i Poreča

Blaž Ritoša nestao na putu između Kopra i Poreča-128000

ON JE BICIKLOM KRENUO IZ KOPRA PREMA POREČU GDJE GA JE ČEKALA MAJKA
Punih je 11 dana otkako se gubi svaki trag Blažu Ritoši (23) koji je 13. lipnja biciklom krenuo iz slovenskog Kopra prema Poreču, gdje ga je čekala majka. Nestanak Blaža Ritoše se vodi u PU zagrebačkoj i istarskoj, a on je posljednji put viđen na željezničkom kolodovoru u Kopru, odakle se uputio biciklom u nepoznatom smjeru. 

Potraga slovenske i hrvatske policije još nije dala nikakve rezultate, a sestra nestalog, Marta Ritoša, detaljno  je opisala sva dosadašnja saznanja, a na svoj facebook profil stavila je snimke videonadzora na kojima se vidi da Blaž Ritoša stoji uz svoj plavi bicikl.

- Blaž živi s bakom u Ljubljani, gdje i radi. Tog je dana, 13. lipnja, krenuo vlakom iz Ljubljane prema Kopru, gdje se na željezničkom kolodvoru iskrcao s biciklom. U 7.30 sati javio je mami da je došao u Kopar i da dolazi k njoj. Budući da radi kao Woltov dostavljač na biciklu, bio je u formi te mu je preko Buzeta po Parenzani trebalo otprilike šest sati vožnje jer je tom rutom jednom već išao, u veljači. - rekla je Marta Ritoša za Jutarnji.hr.

Prošle je subote dobivena posljednja lokacija njegova mobitela na dan nestanka. Riječ je o triangulaciji Vanganel - Lopar - Pomjan. Hrvatska i slovenska policija također su temeljito pročešljale navedeno područje, ali konkretnijih rezultata još nema. Angažiralo se i potražne pse, dizao se i helikopter, a obol u traganju dali su i lokalni vatrogasci.

- Proživljavamo užas, ništa nam više nitko ne govori. Pitanja je mnogo, a odgovora nema. Je li nam bio čudan? Brat se ni na što nije žalio, govorio da ga nešto tišti ili da ima problema, pa je nestanak sve još više uznemirio. Indicije, naravno, uvijek postoje, ali teško je išta sada govoriti. Razgovarala sam s bakom, koja je rekla da je Blaž onog jutra kad je odlazio na vlak bio normalan, pozdravio se, zagrlio je i otišao biciklom prema postaji. Ničim nije odavao da nešto planira, a kamoli nestati - rekla je Marta Ritoša za Jutarnji.hr i dodala da su od policije dobili podatak da njezin brat slovensko-hrvatsku granicu službeno nije prešao.

Blaž Ritoša nosi dioptrijske naočale, ima plave oči i visok je oko 180 centimetara, u trenutku nestanka na sebi je imao plavo-bijelu majicu, crne kratke hlače, crne Nike tenisice, zelenu kapu. Nosio je crni ruksak. 

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

(dv/foto facebook Marta Ritoša)