Bivši ravnatelj NP Brijuna Marno Milotić oslobođen optužbe

Bivši ravnatelj NP Brijuna Marno Milotić oslobođen optužbe-134070

BIVŠI RAVNATELJ KOPAČKOG RITA OSUĐEN NA GODINU I POL, DEVET MJESECI BEZUVJETNO
Bivši ravnatelj Parka prirode Kopački rit Tomislav Bogdanović u utorak je nepravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti pri zapošljavanju, dok je bivši ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić oslobođen optužbe za isto kazneno djelo.

Naime, Tomislav Bogdanović, bivši ravnatelj Parka prirode Kopački rit, i Anđelko Matrinčević, nadzornik Parka, osuđeni su zbog muljaže pri zapošljavanju. Marno Milotić, v. d. ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni, u istom postupku, oslobođen je zajedno s Bogdanovićem krivnje da su muljali pri zapošljavanju nećaka bivšeg ravnatelja Parka prirode Kopački rit.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku, nepravomoćno je proglasilo Bogdanovića krivim zbog zlouporabe položaja i ovlasti na godinu i šest mjeseci zatvora, devet mjeseci bezuvjetno, a ostalo se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Martinčević je osuđen zbog poticanja Bogdanovića na zlouporabu položaja i ovlasti na sedam mjeseci zatvora, no kazna je zamijenjena uvjetom, u zatvor neće ići ako u godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Podsjetimo,Bogdanovića se teretilo da je, od siječnja do ožujka 2019., prije pisanog testiranja omogućio Anđelku Martinčeviću, na njegovo traženje, uvid u primjerak testova da bi mu omogućio najbolji rezultat u testiranju i zapošljavanje.

Po drugoj točki optužnice Tomislav Bogdanović oslobođen je krivnje da je, od ožujka do početka svibnja 2019., od ravnatelja javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marna Milotića, zatražio da bez provođenja javnog natječaja zaposli njegova nećaka Denija Silajdžiju na mjestu pomoćnog kuhara, što je Milotić i učinio, te ga zaposlio bez prethodnog provođenja javnog natječaja.

(dv)