Bivši prvaci i buduće zvijezde spremni su za Red Bull Street Style svjetsko finale

Bivši prvaci i buduće zvijezde spremni su za Red Bull Street Style svjetsko finale-130804

FINALE U FREESTYLE NOGOMETU ODRŽATI ĆE SE 8. LISTOPADA U PULSKOJ ARENI
Najbolji svjetski freestyle nogometaši testirat će svoju kreativnost, tehničke vještine i stil u Hrvatskoj u subotu, 8. listopada, a istarski obalni grad Pula potvrđen je kao domaćin Svjetskog finala Red Bull Street Style 2022. Ovdje je sve što trebate znati:

  • Ove godine obilježit će 10. obljetnicu ženskog sudjelovanja u vrhunskom natjecanju u freestyle nogometu
  • Prvi put pokrenut 2008., Red Bull Street Style je globalno natjecanje koje ima za cilj pronaći najbolje freestyle nogometaše na svijetu. Ove godine novi regionalizirani kvalifikacijski format znači da svaki kontinent ima zajamčenog predstavnika na Svjetskom finalu. Svaki državni prvak pridružio se regionalnom skupu borbi kako bi se odredili najbolji freestyleri u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi, Africi i Aziji i Pacifiku.
  • Puna pažnja sada je usmjerena na Svjetsko finale, gdje se najboljih 16 muških i osam ženskih nogometaša slobodnog stila, koji su napredovali iz regionalnih kvalifikacijskih rundi, natječu za naslov svjetskih prvaka.
  • Kombinirajući izvanrednu kreativnost s izvanrednom vještinom, finalisti izvode svoje najbolje trikove i jedinstvene poteze u formatu nokaut borbe 1 na 1 koja se održava tijekom tri minute, a pobjednik napreduje u sljedeću rundu.
  • Aktualni pobjednici Red Bull Street Stylea u muškoj i ženskoj konkurenciji Erlend Fagerli iz Norveške i Lia Lewis iz Ujedinjenog Kraljevstva bit će među natjecateljima koji će sudjelovati u finalu. S druge strane, Nigerijka Evelyn Okafor trebala bi postati prva Afrikanka koja je stala na pozornicu u povijesti Svjetskog finala.
  • Svjetsko finale Red Bull Street Stylea prenosit će se uživo na društvenim kanalima Svjetskog slobodnog nogometnog saveza.

Dvostruki branitelj naslova u muškoj konkurenciji, 25-godišnji Fagerli, rekao je: "Pobjeda na Red Bull Street Style svjetskom prvenstvu prošle godine bila je jedna od najvećih vrhunaca moje karijere. To je vjerojatno bila moja najbolja izvedba ikad, ali željan sam podići razine još više i još jednom obraniti svoju titulu. Uzbuđen sam što ću pokazati svoj novi freestyle i što ću se sukobiti s ostalim freestylerima i vidjeti koje nove trikove mogu donijeti na natjecanju. Okruženje u Puli izgleda nevjerojatno i ja jedva čekam nastupiti pred svijetom na tako nevjerojatnoj lokaciji!"

Lewis, 25, komentirao je: "Uzbuđen sam zbog ovogodišnjeg Red Bull Street Style Svjetskog prvenstva i veselim se vidjeti kako je evoluirala razina freestyle nogometa. Uživao sam u pripremama za ovo natjecanje i spreman sam izaći još jednom na pozornicu i pokaži nešto novo."

Po dolasku na svoje prvo svjetsko finale, Okafor je dodala: "Tako sam uzbuđena što ću imati priliku predstavljati Nigeriju i Afriku na globalnoj sceni i natjecati se protiv nevjerojatno talentiranih sportaša iz cijelog svijeta. Biti dio nevjerojatno putovanje na kojem je freestyle nogomet je stvarno posebno."

Svoje ulaznice možete pronaći ovdje.

(S.V./Red Bull)