Besplatne znanstvene radionice u Puli!

Besplatne znanstvene radionice u Puli!-89060

ZA DJECU OD 7-13 GODINA
Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da nam se pridruže na našim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Puli” 3. srpnja 2018. u 10:00 ili 16:00 sati u Puli u uvali Stoja (lokacija - https://goo.gl/maps/dgaMQjWZ3yA2).

Radionice smo do sada održali u Dubrovniku, Zadru, Splitu, Umagu, Rapcu, Punatu, Malom Lošinju i drugim mjestima na obali dok je ovo prvi put da Biotekin tim dolazi u Pulu. Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse upoznat ćemo bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

INFO:

Mjesto: Pula, uvala Stoja - kod ulaza u kamp Stoja - https://goo.gl/maps/dgaMQjWZ3yA2
Vrijeme: 3. srpnja 2018. (utorak)

1. termin - 10:00 – 12:00
2. termin - 16:00 – 18:00

Dobna skupina: 7 – 13 godina, do 25 polaznika po radionici/terminu
Cijena: besplatno
Prijave: obrazac za prijavu - https://goo.gl/forms/S9ALQuGkX96B8AvA2 

NAPOMENE:

Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.
U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.
Za sve informacije kontaktirajte nas na e-mail petra.peles@bioteka.hr ili tel. 091/1922 – 448.

 

Projekt ”Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Puli” sufinanciran je sredstvima Grada Pule.