Besplatne kreativne radionice programa Kvartovski đir

Besplatne kreativne radionice programa Kvartovski đir-128088

PRIJAVE DO 30.LIPNJA
Obiteljski centar, kao podružnica Centra za socijalnu skrb Pazin, već dugi niz godina, tijekom ljetnih praznika, organizira besplatne kreativne radionice Kvartovski đir za učenike osnovnih škola.

Ove godine vođeni su idejom „U mom kvartu, ja mogu.......” čiji je cilj potaknuti djecu da razmotre mogućnosti koje imaju za provođenje kvalitetnog vremena za druženje s prijateljima u svom kvartu te dodatno istražiti prostore i mogućnosti koje on pruža. Polaznici će tako imati priliku predstaviti svoj kvart ostaloj djeci s područja Grada Pule i njegove okolice i to na izložbi radova koja će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula po završetku radionica. Tijekom radionica s polaznicima će se raditi na osnaživanju i opismenjavanju socijalno-emocionalnih kompetencija i interpersonalnih vještina, učenju tolerancije na različitosti i sl.

Radionice će se odvijati kroz 12 susreta tijekom srpnja, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati, a vodit će ih vanjske suradnice Obiteljskog centra uz pomoć mladih volontera/ki.

LOKACIJE:
OŠ Stoja , Brijunska 5, Pula: likovna radionica, voditeljica Margareta Rakić, mag. primjenjene umjetnosti
OŠ Monte Zaro, Boškovićev uspon 24: likovna radionica, voditeljica Petra Pletikos, mag. primjenjene umjetnosti

OŠ Veli Vrh, J. Zahtile 1:
1. likovna radionica, voditeljica Ivana Vojnić Vratarić, prof.likovne kulture
2. dramska radionica, voditeljica Anja Cvek,odgajateljica i dramska suradnica.

DJECA:
Pozivamo zainteresiranu djecu, da se uključe u kreativne radionice koje će se odvijati na gore navedenim lokacijama u Puli, tri puta jedno, a započinju u ponedjeljak 04. srpnja te će trajati do četvrtka 29. srpnja 2022..

VOLONTERI:
Pozivamo mlade između 17 i 27 godina da se prijave za volontiranje na programu. Opis volonterskog mjesta objavljen je na web stranici Volonterskog centra Istra. Zabavno druženje i učenje za djecu i volontere, kroz program Kvartovski đir počinje uskoro, stoga molimo zainteresirane da se prijave što prije.

Dodatne informacije i obavezne prijave: Obiteljski centar: tel. 052/391-425, email: czss.pazin_obiteljskicentar@optinet.hr

Napomena: Grupe imaju ograničeni broj sudionika. Ostalo je nekoliko slobodnih mjesta te molimo prijave najkasnije do 30. lipnja. Svi roditelji prijavljene djece, biti će pozvani na roditeljski sastanak prije održavanja radionica.

(H.R.)