Arena Pula: na svoj je rođendan rekla:  “DA!”

Arena Pula: na svoj je rođendan rekla:  “DA!”-70652

ZARUČILI SU SE JOSIP I KATARINA IZ HAMBURGA...
Jučer je pulski amfiteatar bio središte svijeta za dvoje mladih ljudi, romantično mjesto za početak prekrasne životne priče.

Josip i Katarina žive i rade u Hamburgu, a Katarina, iako nije rođena Puležanka, ljeto ne može zamisliti bez grada u kojem je provela djetinjstvo.

Upravo na jučerašnji dan, njezin rođendan, Josip joj je priredio najljepše rođendansko iznenađenje. U maniri režisera romantičnih filmova, isplanirao je zaprositi svoju dragu na njoj tako dragom mjestu – pulskom amfiteatru. Roditelji, prijatelji, glazbenici i djelatnici Arheološkog muzeja Istre rado su učestvovali u cijeloj priči.

Josip je iz Karlovca doveo svoja dva prijatelja glazbenika koji su bili „u zasjedi“, s gitarama čekali na šetnici u amfiteatru. Josip i njegovi roditelji, sakriveni, čekali su s neskrivenim uzbuđenjem i nestrpljenjem.

Katarinina sestra Anita, tata i dvije prijateljice, dovele su Katarinu u  Arenu, uz priču da je tamo čeka rođendanski poklon. I zaista, na šetnici, uz zvuk gitare, dva Josipova prijatelja glazbenika, otpjevala su Katarini „Sretan ti rođendan“.  Iznenađenje je u potpunosti uspjelo, čemu su svjedočile i suze radosnice naše slavljenice. Međutim, ovdje Katarininom iznenađenju nije bio kraj. Uz pjesmu „Kad mi dođeš ti“, s leđa joj je prišao Josip, za kojeg je Katarina vjerovala da je na poslu, u Njemačkoj i zaprosio je.

Uzbuđenim zaručnicima nakon toga su se pridružili i roditelji te su zajedno nazdravili uz šampanjac i mali domjenak koji su poslužili, uvijek spremni uskočiti u ovakvim prigodama  -  djelatnici hotela Amfiteatar.

Oni koji prate događanja u našem amfiteatru, sjetit će se nizozemskog para  - Maxa Borsbooma i Tamare van der Heijden koji su se 2012. zaručili u Areni, a 2014. vjenčali u Nizozemskoj.

Dvije tisuće godina stari lukovi amfiteatra ponovo su svjedočili zavjetima dvoje prekrasnih mladih ljudi koji su upravo na tom mjestu poželjeli da sreća tog trenutka potraje zauvijek.

(REX)