8. Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu

18. I 19. LISTOPADA
U Tinjanu - općini istarskog pršuta 18. i 19. listopada bit će održan 8. Internacionalni sajam pršuta (ISAP), manifestacija koje zasigurno svake godine obilježi jesen u središnjoj Istri. Lani je u dva dana koliko ISAP traje Tinjan posjetilo oko 25 tisuća ljudi iz svih dijelova Istre, Primorja, Italije, Slovenije…
Interes izlagača je i ove godine velik.

Službeno otvorenje sajma je u subotu, u 11 sati, kada će se proglasiti najbolji pršuti.
Novina ovogodišnjeg sajma je program Edukativno popodne, koje će u Domu mladih u Tinjanu biti održano u subotu 18. listopada, tijekom kojeg će biti predstavljen rad i aktivnosti LAG-a „Središnja Istra“, govorit će se o EU fondovima u funkciji razvoja gospodarstva i turizma u lokalnom prostoru, te o novim mogućnostima plasiranja lokalnih proizvoda na tržište, bit će govora i o primjeni ekoloških principa u uzgoju životinja, a predstavit će se i neki novi projekti.

ISAP i ove godine donosi cijeli niz zabavnih i sportskih programa, od kojih svakako treba izdvojiti tradicionalnu biciklijadu, te 7. Svjetsko prvenstvo u pljočkanju i šetnju stazom suhozida, kao i nadmetanje u potezanju konopa.

Tijekom održavanja sajma bit će otvorena Zavičajna zbirka Enrika Depiera, a tradicionalno se organizira i izložba kosiri, 19. po redu.
Sve pripreme za održavanje ISAP-a u punom su jeku jer se Tinjanci spremaju što bolje dočekati sve oni koji u subotu i nedjelju posjete njihovu općinu. (rex)