8. Brioni Sunny Camping Volleyball Tournament

8. Brioni Sunny Camping Volleyball Tournament-99071

NEVERA PREKINULA FINALE
Prekidom finalne utakmice zbog nevere završilo je osmo izdanje Brioni Sunny Camping Volleyball Tournament-a turnira u mješovitoj odbojci na pijesku za trojke. Trebao je to biti okršaj dvije najuspješnije ekipe ovoga turnira, dvostrukog pobjednika i branitelja naslova ekipe „Umjetnika“ i trostrukih osvajača „Sajli“. Također, bilo bi to njihovo treće međusobno finale nakon 2015. i 2017. godine. Najjačim se ove godine ipak pokazalo nevrijeme koje je zahvatilo Puntiželu oko 20 sati.

Put do finala ekipe su prvo morale izboriti prolaskom skupina u kojima se natjecalo 16 ekipa od kojih se tražilo najbolje 2 iz svake od četri skupine. Ekipa „Sajli“ za koju su nastupili Dunja Milin, Andrej Vuk i Andrej Prebanda je suvereno osvojila skupinu pobjedama protiv ekipa „Tina The Saver“ iz Nove Gorice te dviju pulskih ekipa „Sajle2“ i „Jedva“. Ekipa „Umjetnika“ u sastavu Ivona Čačić, Mihael Radolović i Darko Nojić je imala težak put od samog početka turnira jer nakon lagane uvodne pobjede protiv pazinskih „6 Promila“ uslijedio je težak poraz protiv vrlo jake slovenske ekipe M&M&M Bonbons. Za prolaz dalje bila im je potrebna uvjerljiva pobjeda protiv do tada neporažene rovinjske ekipe „Zbanse“. To su i ostvarili te su sa pobjedom od 17:7 zajedno sa slovenskom ekipom prošli skupinu dok su vrlo dobri Rovinjci, zbog slabije poen razlike, morali u gledalište.

Nastavak uzbuđenja donijele su četvrtfinalne utakmice u kojima se ekipa „Sajle“ sa rezultatom 17:12 pokazala boljima od ekipe „AVV“-a (Ante Stojanović, Ivana Sokolov Vidulin, Vanja Herceg). Slovenska ekipa „M&M&M Bonbons“ za koju su igrali Maja Lačen, Matej Grafenauer i Nejc Mercina pobijedila je domaćina „Mistral“ (Ivan Mašeni, Deny Bljaić, Ana Šverko) rezultatom od 17:12. Lanjski finalisti, zagrebački „Kompaktni“ (Lea Kalinić, Martin Kalinić, Zlatko Damjanić), lagano su rezultatom od 17:4 riješili susret u svoju korist protiv ekipe „Jedva“ (Tin Ivanović, Katja Banović, Ivan Cetina). Najdramatičniji dvoboj četvrtfinala je bio između ekipi „Umjetnika“ i riječkih „2 i pol muškarca“ (Siniša Bradić, Sara Grujić i Bojan Kopše) koji je završio rezultatom 17:16 u korist ekipe „Umjetnika“. Riječani nikako da pronađu recept da dramatične utakmice u „knock-out“ fazi riješe u svoju korist jer su istim rezultatom i lani zaustavljeni u četvrfinalu od ekipe „Trenersa“, dok su u polufinalu „stradali“ 2017. godine od ekipe „Umjetnika“ rezultatom 21:19, a 2016. godine od ekipe „Sajle“ razultatom 21:18.

Polufinalni dvoboji privukli su najveće zanimanje gledatelja koji su mogli uživati u kvalitetnoj odbojci sa puno atraktivnih poena. Prvi polufinalni dvoboj bio je između „Sajli“ i „M&M&M Bonbons“-a u kojemu su se ekipe smjenjivale u vodstvu do 14-tog poena kada su „Sajle“ uspjele pojačati ritam i odvojiti se s nekoliko poena te na kraju slaviti rezultatom od 21:16. Drugi polufinalni dvoboj bila je repriza prošlogodišnjeg finala između „Umjetinka“ i „Kompaktnih“ sa jednakim ishodom. „Kompaktni“ su bili u egalu do rezultata 16:16 kada je Darko Nojić najprije blokom a nakon toga uspješnim napadom povukao svoju ekipu prema finalu.

U utakmici za treće mjesto „Kompaktni“ su pobjedom od 21:18 nad „M&M&M Bonbons“-ima zasluženo osvojili utješnu nagradu, dok su zbog prekinutog finala, glavne nagrade podijeljene finalistima. Individualne nagrade su također dobile svoje dvostruke vlasnike, te su nagradu za najbolje igrače turnira podijeljene Andreju Prebandi iz ekipe „Sajli“ i Darku Nojiću iz ekipe „Umjetnika“. Obojica su već bili proglašavani kao najbolji i prijašnjih godina. Andreju Prebandi ovo je treće priznanje nakon 2013. i 2016. godine, dok je Dako Nojić najbolji bio 2015., 2017. i 2018. godine. Do podjele je došlo i sa nagradom za najbolju igračicu turnira koje su zajednički po prvi puta osvojile „Umjetnica“ Ivona Čačić te Dunja Milin iz „Sajli“.

Rezultati:

Četvrtfinale:

Sajle – AVV: 17:12
M&M&M Bonbons – Mistral: 17:12
Kompakni – Jedva: 17:4
Umjetnici – 2 i pol muškarca: 17:16

Polufinale:

Sajle – M&M&M Bonbons: 21:16
Umjetnici - Kompaktni: 21:16

3. mjesto:

Kompaktni – M&M&M Bonbons 21:18

Finale:

Umjetnici – Sajle: prekid kod rezultata 5:3 u prvom setu.

(REX)