4 blagdanska kolača koje jednostavno morate probati

4 blagdanska  kolača koje jednostavno morate probati-123032

MLJAC!
Neizostavni dio božićnih blagdana su, naravno, božićni kolači. Kako oni tradicionalni, tako i neke modernije slastice koje se lijepo uklapaju u božićne jelovnike.

S obzirom na to da nam Božić polako kuca na vrata, a s njim i brdo obaveza, odlučili smo Vam barem malo olakšati i pomoći u izboru kolača. U nastavku Vam donosimo vam četiri blagdanska kolača koje jednostavno morate probati!

1. KAKAO LINZERI SA KARAMELOM


Klasični linzeri sigurno su najpopularniji božićni keksići. Ono što ih karakterizira je svijetla boja tijesta, a tradicionalno se spajaju s džemom. Danas Vam donosimo novu varijantu Linzera! S kakaom, mljevenim, pečenim lješnjacima i bademima u tijestu, a umjesto džema, linzere spajate karamelom.

Recept preuzmite ovdje.

2. KOKOS ROLADA BEZ PEČENJA

Ako niste neki eksperti u pravljenju kolača i ne volite vrijeme provoditi u kuhinji, kokos rolada je idealna za vas. Priprema je brza i jednostavna, a kolač i više nego ukusan.

Recept preuzmite ovdje.

3.LJEŠNJAK GNIJEZDA

Sama lješnjak gnijezda vrlo su jednostavna za izradu. U smjesi se među ostalim uz mljeveni preprženi lješnjak nalaze i maslac (ili margarin), čokolada i mljeveni keksi, što je provjerena kombinacija koja se koristi i u mnogim drugim kolačićima bez pečenja. Ono po čemu su lješnjak gnijezda posebna je njihovo uvaljavanje u sjeckane prepržene lješnjake, te pravljenje rupe u gornjem dijelu formiranih kuglica. U njih se stavlja neka od kupovnih krema od lješnjaka, a možete odabrati bilo koju koja vam najviše odgovara.

Recept preuzmite ovdje.

4. PUDING KEKSIĆI

Recept preuzmite ovdje.

Ako još niste, krajnje je vrijeme da se bacite na pripremu blagdanskih kolačića, a ovu poveznicu svakako spremite i za godine koje tek dolaze.

(S.V.)