170 odrađenih treninga 100 vratara prošlo je kroz ovogodišnji golmanski kamp “Cotić-Starčić”

170 odrađenih treninga 100 vratara prošlo je kroz ovogodišnji golmanski kamp “Cotić-Starčić”-138299

KRAJEM KOLOVOZA NA RASPOREDU JE NOVI KAMP
Današnjim jutarnjim treninzima u Ravnoj Gori završio je ljetni golmanski kamp 'Cotić-Starčić'. U čak pet tjedana ravno 100 vratara te među njima tri kraljice (Nika, Ema i Leni) znojem je topilo dresove najvećeg vratarskog kampa u Europi.

Zvuči nevjerojatno ali kroz pet termina odrađeno je sveukupno 170 treninga!

„Ponosni smo na sve odrađeno, organizacijski to nije bilo nimalo lagano, ali još smo jednom pokazali da u našem timu svako zna svoj dio posla. Ravnu Goru pohodili su vratari iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Makedonije te prvi puta dvojac iz Mađarske. Ostaje nam žal jer čak 85 vratara nije uspjelo ući u termine. Koliko god mi povećavali broj termina, sve više vratara ostaje ispod crta, što nas čini tužnima“, kazali su Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić.

Da je Ravna Gora pogođena lokacija nije nikakva tajna, dobar teren i sjajan goranski zrak bili su dodatni poticaj vratarima da daju svoj maksimum. Već sada mnogi njihovi vratari čuvaju vrata raznih selekcija a Vito Kovač, Eugen Ciban i Nika Radolović već su Hrvatski reprezentativci.

 „Sretni smo jer je naša baza vratara sada već ogromna i u narednim godinama sigurni smo da će vratari izašli iz našeg kampa voditi glavnu riječ u klubovima diljem Hrvatske i inozemstva“ - poručili su Starčić i Cotić

Nakon kampa poznati vratarski duo Cotić-Starčić već sprema novi projekt koji će biti predstavljen javnosti tek nakon finaliziranja svih detalja. Da je ovaj golmanski kamp gotovo pa životni projekt pokazuje i odbijanje financijski izdašnijih ponuda Al Batina i Al Nassra, dva kluba s Bliskog istoka.

„Veliko hvala našoj liječničkoj službi kakvu nemaju mnogi prvoligaši – doktoricama Vesni Janko Radovan i Jeleni Medojević Alessio koje su svoje obaveze prilagodile našima. Hvala našoj Leni Burilo koja je sve termine popratila i fotografijama punila web stranicu. Veliko hvala osoblju hotela Breza koji su ovih mjesec dana bili uz nas i bili nam svake sekunde na usluzi“, poručio je vratarski duo pa nadodao.

„I za kraj veliko hvala našim generalnim sponzorima Larixu Umag, Casa Sol Marisu i Bonin tartufima bez kojih sve ovo ne bi mogli dignuti na ovaj nivo.“ Tim golmanskog kampa „Cotić-Starčić“ ide na zasluženi odmor, a već od 24. do 27. kolovoza na rasporedu je novi kamp, točnije drugo gostovanje u Postojni.

Sredinom kolovoza u Taru će odraditi Dan otvorenih vrata kampa te će tako barem na jedan dan zadovoljiti dio vratara koji ne uspijeva ući u redovne termine.

(REX)