17. Memorijalna regata kap. Marka Marinovića

17. Memorijalna regata kap. Marka Marinovića-121171

SUBOTA, 2. LISTOPADA U 11 SATI U ACI MARINI POMER
02.10.2021. održava se tradicionalna 17. Memorijalna regata kap. Marka Marinovića u organizaciji JK Delfin Pula.
Okupljanje jedriličara je u petak, 01. listopada od 18 sati u ACI Marini Pomer, a start regate je u subotu, 2. listopada u 11 sati. Zahvaljujući pokrovitelju ACI besplatni vezovi su osigurani u ACI marini Pomer od petka do nedjelje svim učesnicima regate.

Jk Delfin je neprofitna udruga - jedriličarski klub koji okuplja jedriličare, sportaše i rekreativce, djecu i odrasle koji žele jedriti na jedrilicama Krstašima i takmičiti se na regatama, klasa Open. JK Delfin osnivač je istarskog kupa krstaša AK - Argonaut kup koji u 2021. broji 8 regata, a održava se na nivou Istre od 2015.. 

Memorijal Marinović se održava već 17 godina i posjećen je od jedriličara diljem Jadrana, a u njemu su sudjelovali jedriličari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. 

Osim toga, Memorijal Marinović održava se u spomen prerano preminulom kapetanu Marku Marinoviću, jednom od utemeljitelja jedriličarskog saveza Istarske županije. Kapetan Marinović bio je prije svega dobar čovjek, otac i suprug, strasni pomorac, a po profesiji direktor ACI marine Pomer.  

(REX)