Zračna luka Pula bilježi rekorde, najviše putnika iz Velike Britanije

DOZNAJTE DO KAD MOŽETE LETJETI DO EUROPSKIH DESTINACIJA 
Do četvrtka, 8. kolovoza kroz zračnu luku Pula prošlo je 431.883 putnika, odnosno 20,4% više nego lani na isti dan. Srpanj je bio rekordan sa 154.538 putnika, odnosno za 12,5% više nego lanjski te je to najveći promet putnika kroz jedan mjesec otkad Zračna luka Pula mjeri rezultate. Sigurni su da se taj trend, po dosadašnjim pokazateljima, nastavlja i u kolovozu.

Zanimljivo je i da najviše putnika dolazi iz Velike Britanije, 119.800 s porastom od 11%, na drugom mjestu su Nijemci, 88.700 s porastom od 34%, zatim su tu Norvežani, 30.900 putnika s porastom od 40%, Nizozemci, 25.249 s porastom od čak 50%, Irci, 12.100 s porastom od 26%, te Francuzi, 15.500 s porastom od 34%.  

Ipak, najveći rast dolazi iz dviju zemalja, i to Švicarske 12.386 putnika, dok ih je lani bilo tek 4.331 i Italije 4.700, za razliku od lanjskih 296.

Odlični su to pokazatelji za pulsku Zračnu luku koja se može pohvaliti uvođenjem novih linija koje su i doprijele ovakvim brojkama.

Nove linije ove godine su:
• Swiss International Airlines – Geneva
• Volotea – Nantes
• Laudamotion – Berlin Tegel
    -    SAS - Bergen
                      - Stavanger
    -    S7 - St. Petersburg
     -    easyJet - Berlin Tegel
                        - London Southend
                        - Liverpool
                        - Milan Malpensa
                        - Basel
    -   Ryanair – Frankfurt International

Tako su uvođenje linije za Milano - EasyJet, Genevu - Swiss i let Edelwise iz Zuricha zaslužni za najveći porast gostiju iz Italije i Švicarske, istaknula je Anđela Monas iz pulske Zračne luke:
'Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da i u Milanu postoji interes za Istru kao avio destinaciju’.

Zračna luka Pula povezana je sa 20 država Europe te preko 42 kompanije spaja Pulu sa 76 destinacija. 

Zanimljivo je da su domaćim putnicima najzanimljivije linije za London (London Stansted) kamo je sa Jet2.com moguće letjeti do 14. listopada, ili Ryanairom do 24. listopada. Na London Gatwick se sa easyJetom može letjeti do 27. listopada, kao i u London Southend također easyJetom do 25. listopada.

U Liverpool se sa easyJetom može letjeti do 7. listopada.

U Koeln se može Eurowingsom letjeti do 25. listopada, Frankfurt Lufthansom do 13. listopada ili Ryanairom do 26. listopada.

U Edinburg se može letjeti sa Jet2.com do 20. listopada.

U Hamburg Eurowingsom do 27. listopada.

U Berlin easyJetom do 27. listopada. 

To su sve linije koje su produžile period letenja te na taj način daju priliku i domaćim putnicima da brzo i jednostavno dostignu neku od predloženih europskih destinacija. (REX/D.F./foto arhiva)
 

Facebook komentari