Zoran Gregorović iz Valamara pobjednik Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2018

NATJECANJE ODRŽANO U BRTONIGLI
Poreč, 25. travnja 2018. – U Zajednici Talijana Brtonigla u Brtonigli jučer je održano Sedmo prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018. u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i uz pokroviteljstvo TZ Istarske županije. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, među kojima i predstavnici Valamara. 
Među 12 natjecatelja plasiranih u polufinale, prvo mjesto u finalu, pred brojnom publikom u Zajednici Talijana Brtonigla, pripalo je Zoranu Gregoroviću iz Valamar Isabella Island  Resorta u Poreču. Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje ‘’na slijepo’’ malvazije s četiri zemlje te istakanje magnuma.

„Sommelier je više poziv nego zanimanje jer zahtijeva puno pažnje, vremena i ljubavi u promišljanju o vinima. Potrebno je puno truda, odricanja i vremena za neprekidno usavršavanje i učenje. Ponosan sam na kolegu Zorana – njegov velik uspjeh uspjeh je i svih nas u Valamaru koji s velikom strašću promoviramo i svojim gostima nudimo vina koja imaju izuzetan karakter i jedinstvene su sorte vinove loze, kao što su istarska malvazija, teran, momjanski muškat, plavac mali“, istaknuo je Sandi Paris, specijalist pića u Valamar Rivieri.
Zoran Gregorović će braniti hrvatske sommelierske boje na sljedećem Svjetskom sommelierskom prvenstvu u Antwerpenu (Belgija), u travnju 2019. godine. Pobjednici nacionalnih natjecanja predstavljaju Hrvatsku na svim europskim i svjetskim prvenstvima u organizaciji ASI-ja, krovne udruge sommeliera svijeta.
REX

Facebook komentari