Zlatna plaketa za Mješoviti pjevački zbor Roženice

NA 12 MEĐUNARODNOM ZBORSKOM NATJECANJU CHORUS INSIDE
Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina, pod vodstvom dirigentice Ines Kovačić Drndić, konkurirao je za nagrade na međunarodnom zborskom natjecanju CHORUS INSIDE CROATIA u Rovinju i to u kategoriji F – Operna lirična glazba pri čemu je izveo a capella zborski odlomak iz opere Nikola Šubić Zrinski „U boj!“, te završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca uz ples i instrumentalnu pratnju Folklornog društva Pazin te profesorice Đeni Dekleva Radaković na klaviru.

Peteročlani stručni žiri u sastavu Marcos Vinicius (Brazil) predsjednik, Alexey Lyubimov (Rusija), Francescopaolo Martinicchio (Italija), Gulielmo Francese (Italija) i Neven Radaković (Hrvatska), ocijenili su izvedbe Mješovitog pjevačkog zbora Roženice zlatnom diplomom i dodijelili pobjedničku plaketu i amblem Festivala.

Stručni žiri je osim prijavljenih izvođača vrednovao i umjetničke voditelje zborova. Za najboljeg dirigenta festivala proglasili su dirigenticu Mješovitog pjevačkog zbora Roženice, Ines Kovačić Drndić, i dodijelila joj zlatnu plaketu.

Naporne pripreme Roženica i članova FD Pazin, predvođenih dirigenticom Ines Kovačić Drndić urodile su još jednim, ovoga puta međunarodnim priznanjem.

Festival je bio prilika i za nova poznanstva i uspostavljanje suradnje sa drugim zborovima i ansamblima, te su tako dogovarana i gostovanja kod sudionika festivala iz inozemstva. Mješoviti pjevački zbor Roženice je zajedno sa Folklornim društvom Pazin na festivalskom koncertu u pazinskom kaštelu u petak 29.08.2014. sklopio suradnju sa talijanskim zborovima ACLI 2000 i Enchiriadis s kojima se već dogovaraju susrete u 2015. godini. (rex/foto: Anđelo Dagostin/Marko Pernić)

Facebook komentari