Zlata za Evana Beakovića i Luku Kurelovića iz Predatora

CROATIA MMA CHALLENGE 2019
Nakon što su se kroz proteklih 20-tak godina dokazali u ovom sportu, pod okriljem trenera Alise Ramakić, Senada Ramakića i Ivana Rudana, Kickboxing i Muay thai Predator klubovi, koji djeluju na više mjesta u Istri, napravili su novi korak te su počeli s treninzima i za MMA borbe.

Da Predator s razlogom nosi svoje ime, dokazali su to već na svojem drugom takmičenju, i to ovog vikenda na CROATIA MMA CHALLENGE 2019, pod okriljem trenera Senada Ramakića. Naime, pazinski je Predator, unatoč svojim počecima, odlučio otići na ovo veliko takmičenje, ne bi li što više kroz praksu stekao iskustva, a i vidio koji je njihov status, u ovom sportu. A onda se desilo nepredvidljivo, osvojene su dvije zlatne i dvije brončane medalje, iako su im suparnici bili jedni od najboljih boraca iz najcjenjenijih klubova u Hrvatskoj.

Osim toga, stigao je i poziv od strane izbornika za mladog i talentiranog Evana Beakovića da bude dio reprezentacije.

Trener Senad Ramakić ne krije svoje oduševljenje i ponos na svoje Predatore, te kaže da je sad siguran kako je ovo tek početak jedne velike priče.

- Neizmjerno sam zahvalan svojim članovima, te njihovim roditeljima koji mi daju povjerenje. U svijetu koji živimo, biti "predator" je pa gotovo jedini način da opstaneš i ostvariš se kao čovjek, i ponosan sam na ove mlade ljude, koji su izabrali ovaj težak sport, i svojim trudom, upornošću i radom, dokazali i sebi i drugima koliko mogu. Pozivam i sve ostale koji žele biti dio tima, da nam se slobodno priključe, da li kao rekreativci ili kao takmičari.

Predsjednica i trenerica Predator klubova Alisa Ramakić kaže da svaki ovaj uspjeh vidi i kao svoj osobni uspjeh, dokaz da brat i sestra mogu sve što si zamisle i da je njena najveća satisfakcija što ti isti članovi i takmičari znaju da su dio obitelji i da biti na ulici, na kauču i ispred kompjutera, nije ono što gradi čovjeka i ne bi smjelo biti niti opcija života, a posebno ne za djecu i mlade ljude.

Rezultati s takmičenja:

EVAN BEAKOVIĆ - Juniori - 85kg- zlatna medalja
LUKA KURELOVIĆ - Juniori +93kg zlatna medalja
ĐONI POKOS - Juniori - 65kg-brončana medalja
LOREN BENAZIĆ - Kadeti -70kg brončana medalja

(rex)

Facebook komentari