Živi zid inicirao hitne izvanredne sjednice Grada Umaga i Istarske županije

TROMBLONU PORUČILI: 'NE DOLAZI U ISTRU'
Istarski Živi zid je zbog hrvatsko – slovenskog graničnog spora inicirao hitno održavanje izvanrednih sjednica Vijeća Grada Umaga i Skupštine istarske županije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
'Živi zid smatra da Arbitražna odluka nije ni samosprovediva ni jednostrano provediva. Jednostrana provedba jednaka je činu agresije na Hrvatsku.

S druge strane čini se nevjerojatno da ribarima Savudrijske vale nije dana podrška ni Grada Umaga kojem pripadaju ni Istarske županije iako im je ugrožena egzistencija i sigurnost.
Eskalacija spora oko arbitražne odluke mogla bi imati nesagledive posljedice i za cijelu Istru radi mogućnosti zatvaranja granica od strane Slovenije na moru i kopnu, a čemu smo bili svjedoci na graničnim prijelazima i prošlog ljeta gdje je samo usporavanje rada slovenskih carinika stvorilo kilometarske kolone vozila.
Stoga je Živi zid inicirao hitno održavanje izvanrednih sjednica Vijeća grada Umaga i Skupštine istarske županije'. Dopis potpisuje član Damir Grunbaum, član Živog zida iz Umaga.

Istarski Živi zid je na svom Facebook profilu poslao poruku i umirovljenom pukovniku Petru Tromblonu kojemu su poručili da ne dolazi u Istru:
‘Tromblon,
ne dolazi u Istru, ne treba nam takva tvoja pomoć.
Idi u Vukovar za koji si prolijevao krv i zapitaj se zašto je pust, zašto ljudi kopaju po kontejnerima.
Idi u Osijek i posjeti Pučku kuhinju i red beznađa ispred nje. Njima treba pomoć.
Budi hrabar i otidi do Sanadera, Vidoševića, Barišića itd i reci im da vrate ukradene milijarde. Pitaj premijera, HDZ i SDP zašto smo najsiromašniji u EU, zašto je sve prodano u bescijenje strancima, zašto ne služe i nisu služili svojem narodu nego stranim korporacijama i bankama.
Upitaj sebe: da li je to država za koju si se borio?
Ili je?’
(rex)

Facebook komentari