Zeleni tjedan u Rojcu

IZLOŽBE, FILMOVI, RADIONICE...
Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra u suradnji sa Savezom udruga Rojca, Eko Gimnazijom Pula te Restartom iz Zagreba organizira niz zanimljivih aktivnosti u DC Roj.

20. travnja u 19:00 sati: Izložba "Hrana mijenja svijet" i Eko-party

20. travnja u 19:00 sati u Dnevnom boravku otvorenje je izložbe radova učenika Gimnazije "Hrana mijenja svijet" nastale u sklopu projekta Eko-škole Gimnazije Pula "Mi jedemo odgovorno" uz mentorstvo neponovljive prof. Teodore Beletić. Slijedi i eko-party povodom obilježavanja 25 godina eko-aktivizima pulske Gimnazije za sve srednjoškolce, aktiviste i one koji se tako osjećaju!

21. i 22. travnja:- Eko-vikend: plogging i skulpture od otpada

U organizaciji EVS volontera Saveza udruga Rojca u subotu 21. travnja održat će se prvi "plogging" tj. šetnja/jogging uz čišćenje plaža (bit će malo više šetanja ;), a u nedjelju 22. travnja na sam Dan planeta Zemlje možete se priključiti kreativnoj radionici izrade skulptura od otpada koja će se održati u Dnevnom boravku Rojca od 15: 00 do 18:00 sati. Skulpture će biti izložene 23. travnja u Dnevnom boravku! Prijave za šetnju i radionicu na info.surojc@gmail.com.

24., 25. i 26. travnja: Eko revija

U Dnevnom boravku očekuju nas tri odlična filma koja tematiziraju bitna ekološka i društvena pitanja našeg vremena. U fokusu filmova su golemi utjecaji klimatskih promjena i konzumerizam, bitne teme obrađene na zanimljiv i originalan način. Projekcije filmova održat će se u Dnevnom boravku Rojca od 20:00 sati, ulaz je slobodan.

(rex)

Facebook komentari